Annonce
Vejle

Halvni-klubben genstarter: Genforeningen er første emne

2020 skulle have været et år med folkefest og jubilæumsarrangementer i anledning af 100 året for genforeningen, hvor Sønderjylland vendte tilbage til Danmark. Det hindrede coronaen. Blandt andet i Skærup var der dog en markering. Onsdag den 21. oktober holder den lokale formand for grænseforeningen, Kirsten Rykind Eriksen, foredrag om emnet i Halvniklubben i Vinding. Arkivfoto: Jørgen Flint
Annonce

Vinding: Halvni Klubben genstartes i Vindinghallen med afstand og tilmelding. Det sker onsdag den 21. oktober, når klubben genoptager sine møder med lokalt indhold - i en coronatilpasset udgave.

For at sikre en tryg og sikker afvikling flyttes møderne ind i hallen, hvor der er plads til at holde afstand. Hallen rummer nemt 500 deltagere, men man skal tilmelde sig pr. mail på saaolesen@gmail.com.

Morgenbuffet'en afløses af en tallerken med brød, ost og pålæg til morgenmaden sammen med en lille skarp, og kaffe og te serveres af en bordformand med handsker på.

Foredragsholder er den tidligere leder af Randbøldalmuseet Kirsten Rykind Eriksen fra Grænseforeningen, der også sørger for en lille udstilling med effekter og plakater med relation til genforeningen i 1920, der er dagens emne.

Foredraget ”Fra fjendskab til venskab” giver et indblik i de mange overvejelser, der førte til genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark.

Mødet er samtidig 5-års dagen for klubbens første arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Brand i elskab

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce