Annonce
Vejle

Halvtaget ser herrens ud - men det må ikke fjernes

Halvtaget og platformen er af kulturhistorisk interesse, og derfor skal begge strukturer blive stående, når det nye containerbyggeri skyder op ved Spinderihallerne. Foto: Yilmaz Polat

Halvtag bliver del af rekreativt udemiljø ved Spinderihallernes nye container-byggeri.

Annonce

Vejle: Umiddelbart ser det ikke ud af meget - det grafitti-overmalede halvtag og skur ved Spinderihallerne, der står præcis der, hvor der om kort tid skal bygges et kontormiljø af containere til mindre virksomheder.

Ikke desto mindre er de to bygninger sikret mod nedrivning i det udbud, som ligger til grund for det kommende container-byggeri ved det gamle bomuldsspinderi.

I udbuddet står klart og tydeligt, at de to bygninger skal bevares, som de er.

- Det er helt bevidst, at vi har valgt at sige, at de to strukturer ikke må fjernes, fortæller Lars Buksti, planchef i Vejle Kommune, som tilføjer, at det er platformen og ikke skuret oven på den, det er besluttet at bevare - i al fald indtil videre.

Hverken halvtaget eller platformen er beskyttede af en fredningsregistrering, men de fortæller en historie om Spinderihallerne og stedets fortid, siger Lars Buksti.

- Halvtaget og platformen er interessante kulturhistoriske spor, som er en del af det samlede kulturmiljø i området. Derfor har vi besluttet, at de skal blive stående i hvert fald i de syv år, som container-byggeriet skal være der. Hvad der derefter skal ske med platformen og halvtaget, må vi se på til den tid. Det er der ikke nogen plan for lige nu - vi har blot villet undgå, at de blev fjernet, for er de først fjernet, så kan vi ikke gøre det om, siger Lars Buksti.

Halvtaget og platformen er interessante kulturhistoriske spor, som er en del af det samlede kulturmiljø i området.

Lars Buksti
Ifølge planen bag containerbyggeriet skal halvtaget her danne ramme om et rekreativt udemiljø. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Udemiljø under halvtag

Han tilføjer, at halvtaget skal bruges aktivt i det midlertidige container-byggeri, som ifølge bygherren Container Living skyder op på p-pladsen ved Spinderihallerne i løbet af det kommende halve år.

- I det prospekt som vandt udbuddet, er der lagt op til at bruge halvtaget som rekreativt udemiljø med siddepladser og mulighed for ophold. Når Campus Vejle åbner sin e-sport og it-afdeling i Farveriet, kommer halvtaget til at være lige ved indgangen, så det er oplagt, at brugerne af Farveriet også kommer til at bruge det udemiljø, der kommer under halvtaget, siger Lars Buksti.

Det er platformen her og ikke nødvendigvis skuret ovenpå den, som Vejle Kommune ønsker at bevare i hvert fald de kommende syv år. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce