Annonce
Ikast-Brande

Hampen og Klovborg tilbage på corona-kortet

Efter flere måneder uden konstaterede smittetilfælde var der i sidste uge borgere i både Hampen og Klovborg, der blev testet positive for covid-19. Grafik: Ikast-Brande Kommune
Annonce

Ikast/Brande: I hverken Klovborg eller Hampen har der været registreret corona-tilfælde siden før jul, men den flotte statistik blev ødelagt i løbet af sidste uge, hvor en person i Klovborg og to i Hampen blev testet positive for covid-19.

Bording kom også tilbage på det kommunale corona-kort igen med tre nye smittetilfælde, mens fire personer føjede sig til rækken af registrerede Covid-19-tilfælde i Brande, hvor der i løbet af de forudgående tre uger ellers blot var registreret to smittetilfælde.

Til gengæld har smitten været for nedadgående i kommunens største by, Ikast, så kommunens samlede incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste 7 dage) udgjorde mandag 36 på baggrund af i alt 15 smittetilfælde i løbet af vinterferien.

Antallet ligger meget tæt på antallet af registrerede smittetilfælde i uge 6, hvor i alt 16 borgere i Ikast-Brande Kommune blev testet positive for covid-19, så den delvise genåbning af skolerne for eleverne i 0.-4. klasse har ikke sat sig spor i statistikken - endnu.

Kigger man på aldersfordelingen, var over halvdelen af de smittede (8 personer) i sidste uge over 50 år. Heraf var de fire ældste i aldersgruppen 71-80 år. Fire var i alderen 21-30 år, mens kun to var teenagere under 20 år.

Tilbage i uge 5 blev der samlet set blot konstateret 9 nye smittetilfælde i kommunen, alle i Ikast, hvilket var det laveste antal i mange måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Annonce