Annonce
Jelling

Han accepterer 10.000 kroner mindre i løn for at have det godt: Jacob har været to år ved Byens Café

Jacob Decco har været to år hos Byens Café og har ingen planer om at skulle væk lige foreløbig. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kokke er kendt for at have et langt cv, men Jacob Decco har nu været ved Byens Café i to år. Det var dog ikke meningen, at han skulle være der i mere end tre måneder.

Jelling: Han har været mange steder, inden han endte med at arbejde i Jelling. Han har blandt andet arbejdet på Hereford i København og Meyers i Horsens og Vejle, haft sin egen mexicanske restaurant – og så har han sit eget band, der har turneret rundt på diverse festivaler i Danmark, men også været på turné i hele verden.


Der er frihed under ansvar. Jeg er med til at lave menukortet og udfordre mine evner. Jeg er også blevet 50 år, så forståelsen for, at jeg er familiefar, betyder også meget for mig.

Jacob Decco


Annonce

Selvom Jacob Decco har prøvet mange ting, har han fundet sig meget godt til rette hos Byens Café. Her skulle han for to år siden arbejde i tre måneder hen over sommeren, men han er blevet der lige siden.

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg hurtigt kommer til at kede mig. Og så bliver jeg en dårlig kok. Så er det bedre at komme videre fra et sted end at stå i stampe, siger Jacob Decco og fortsætter:

- Men sådan har jeg ikke haft det her. Der er frihed under ansvar. Jeg er med til at lave menukortet og udfordre mine evner. Jeg er også blevet 50 år, så forståelsen for, at jeg er familiefar, betyder også meget for mig.

Han nævner også, at Byens Café ikke er drevet på samme måde som alle andre steder, han har været.

- Vi skal jo ikke lave et overskud, som nogle skal leve af, så jeg har kunne været med til at forme fremtiden for os. Vi er gået fra at være café til mere at være en restaurant, hvor vi stadig har for eksempel koncerter. Men noget af det vigtigste for mig er også, at kommer der en familie på fire med far, mor og to børn, så skal vi have et menukort, hvor der skal være noget for alle sammen. Og det synes jeg, at vi er lykkedes med, siger Jacob Decco.

Jacob Decco og formanden for Byens Café, Lene Köhler, får sig en hvede og snakker om, hvordan det er at arbejde i huset. - Der er mange forskellige mennesker, og man lærer ting, som man ellers ikke ville, siger Jacob Decco. - Ja, det er helt klart en af vores styrker, at der er mange passionerede frivillige, siger Lene Köhler. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Får mindre i løn

En af de ting, som man rigtig kan tage og mærke på, er lønnen. Den fylder ikke meget for Jacob, når han har det godt. Men han tjener omkring 10.000 kroner mindre om måneden, end han ville kunne andre steder. Hvilket han er blevet tilbudt flere gange, mens han har arbejdet for Byens Café.

Lene Köhler, der er formand for Byens Café, er også meget tilfreds med at have Jacob Decco i køkkenet.

- Han er jo egentlig køkkenchef hos os, men er ansat som kok. Os, der er ejere, er jo reelt bare frivillige hernede, som ikke har den relevante uddannelse. Så at have Jacob, der er ham, der nu ansætter kokke, betyder virkelig meget for, at vi kan udvikle os, siger Lene Köhler, mens Jacob Decco indskyder.

- Netop anpartshaverne er med til at gøre det et specielt sted. Hvis jeg har en dårlig dag derhjemme, så er jeg sikker på, at den bliver god, når jeg kommer herop. Det er passionerede og seriøse mennesker, jeg møder, men det er altid med et stort smil og i godt humør, som betyder meget.

Annonce

Maden er min passion

Over til selve maden, så sætter Jacob Decco en stor ære i, at det skal være hjemmelavede og friske produkter, han serverer for kunderne.

- Et eksempel er, at vi hver dag bager boller til burgerne. Alt det, som giver mening at lave selv, laver vi fra bunden. I starten prøvede jeg også at lave min egen ketchup. Men der blev næsten ikke taget noget af den. Børn især har en meget skarp sans for, at det ikke er Heinz, der blev serveret, siger Jacob Decco med et stort smil.

Før han startede i Jelling, brugte han meget tid på at anskaffe sig et stort repertoire indenfor kokkekunsten. Han har været i mange forskellige slags køkkener, såsom det danske, franske, mexicanske og endda også det thailandske, som der gemmer sig en god historie bag.

- Jeg var på ferie med min kone i Thailand, spurgte jeg i et lokalt madmarked, om jeg måtte prøve at arbejde for dem i en dags tid. De manglede ikke ansatte, men jeg ville gøre det gratis. Så jeg kom tilbage dagen efter og endte med at være der i tre meget lange og lærerige dage, indtil min kone nok kedede sig lidt uden mig, griner Jacob Decco.

Kan man bruge en del af sin ferie på det, som man laver til daglig, er der ingen tvivl om, at man har en stor kærlighed til faget.

- Jeg kunne godt leve af musikken med mit band. Men det har jeg egentlig aldrig haft lyst til. Min passion er hos maden, som jeg altid vil forsøge at gøre bedre, end jeg gjorde dagen før.

Og når han arbejder med menuen for denne sæson, kan han ikke lade være med at blive begejstret.

- Her kommer vi blandt andet til at køre med en salat ud fra sæsonerne herhjemme, en lettere udgave af eggs benedict og kylling ballotine. Jeg glæder mig til at få taget den i brug, slutter Jacob Decco.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce