Annonce
Vejle

Han er tilbage for fuld skrue: Flemming Christensen vil rette op på tre borgmestres tåbeligheder

Flemming Christensen er tilbage i den lokalpolitiske arena, omend den begrænser sig til Vejle Havn og dens indflydelse på byudviklingen. Den tidligere borgmester har ikke tænkt sig at sætte sig på bagerste række og afvente tingene. Der er nok at ruske op i, mener han. Arkivfoto: Mette Mørk

Tidligere SF-borgmester Flemming Christensen går ind i havnebestyrelsen for at rette op på, hvad han kalder tåbeligheder.

Vejle: Landets første SF-borgmester er tilbage i den lokalpolitiske arena.

Flemming Christensen er SF's nyudpegede medlem af bestyrelsen for Vejle Havn, hvor den tidligere borgmester sad uafbrudt fra 1990 til 2010, heraf flere år som formand.

Selvom han denne gang hverken er formand eller næstformand har han ikke tænkt sig at sætte sig på bageste række i havneklassen som den høflige elev i matrostøj.

Flemming Christensen er tilbage for fuld skrue med en mission om at ruske op i tingene og rette, hvad han kalder tåbeligheder.

- SF har interesseret sig en hel del for havnen, men har ikke kunnet gøre andet end at kritisere de senere år. Det har der været god grund til med alle de genvordigheder og tåbeligheder, de har lavet dernede. Der er sket meget skidt i de otte år, der er gået, siden jeg sidst sad i havnebestyrelsen, og nu vil SF gerne have genoprettet normaltilstande på Vejle Havn. Derfor har jeg sagt ja, siger Flemming Christensen.

Den udviklingsplan har de tumper til tre borgmestre siden ødelagt, og det har jeg været vildt irriteret over. Det har været grænseløs dumhed.

Flemming Christensen, nyudnævnt medlem af bestyrelsen for Vejle Havn

Har en gammel lidenskab

Han glæder sig til at vende tilbage til arbejdet med den havn, han har været med til at lede og har fulgt i så mange år.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, Vejle Havn er sjov. Jeg har en gammel lidenskab for havnen, og jeg synes, det har været træls og frustrerende at se, hvor fortvivlende det er blevet gjort de senere år, siger det nye udnævnte bestyrelsesmedlem.

Når du kommer for at ruske op i tingene handler det ikke kun om de mange sager om overforbrug, men også om havnens daglige drift?

- Ja. Jeg har dybest set lavet havnens strategi. Da jeg blev formand i 1990, var havnen på vej ud i bassinet rent økonomisk, og der lavede jeg en strategi for, hvad vi skulle. Den plan fornyede vi i slut-90'erne ved at presse trafikhavnen lidt sammen på Sydkajen og lave en udviklingsplan for Nordkajen for at få byen til at hænge sammen og få nogle virksomheder, der udgjorde et miljømæssigt problem, væk, fortæller Flemming Christensen.

Annonce

Plan er torpederet

Byrådet og havnebestyrelsen fulgte siden ikke den strategi fuldt ud, og Flemming Christensen tager sig blandt andet til hovedet over, at man ikke opsagde kontrakten med kemivirksomheden Brenntag, da man for nogle år siden havde muligheden.

- Den udviklingsplan har de tumper til tre borgmestre siden ødelagt, og det har jeg været vildt irriteret over. Det har været grænseløs dumhed. Den plan var lagt, men den blev torpederet af nogle folk, der fik magt uden at vide, hvordan man får en by til at hænge sammen. Man skal tænke sig om, hvis man vil have stort boligområde med boliger til kæmpe priser til at ligge ved en havn, og derfor skulle kalk og sten været flyttet over på Sydkajen, lyder hans kritik.

Annonce

Skal være mere åben

Han mener samtidig, at havnen er blevet drevet elendigt og kritiserer havnebestyrelsens manglende åbenhed.

- Dem, der har siddet i havnebestyrelsen, har ikke været særlige informative, om man overhovedet havde en strategi og hvad den i givet fald gik ud på. Jeg vil gerne være med til, at Vejle Havn igen bliver mere åben, siger Flemming Christensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce