Annonce
Børkop

Han er Vejle Kommunes største stemmesluger til regionen:  Bonussøn sendte 'fantastisk sms' midt om natten med den vilde nyhed

Dan Skjerning fra Gårslev fik et ganske enkelt forrygende godt valg til regionsrådet. Foto: Mette Mørk
Den socialdemokratiske kandidat fra Gårslev, Dan Skjerning, valgte at forlade byrådsarbejde og forsøge at komme i regionsrådet. Og det lykkedes, for han fik et forrygende godt personligt valg.

Gårslev: Glæden og stoltheden er tydelig. Valget til regionen er ikke bare gået godt for Dan Skjerning. Det er gået helt utroligt godt.

- Min bonussøn var den første, der fandt ud af, at jeg havde fået sådan et godt valg. Det var midt i nat, og selvom jeg sov den sødeste søvn, vågnede jeg ved, at jeg fik en fantastisk sms fra ham. Og derefter kunne jeg ikke sove igen. Jeg er simpelthen yderst, yderst, yderst taknemmelig. Det er et ekstremt flot valg, og det er gået meget bedre, end jeg havde turde håbe på. Jeg er meget ydmyg over, at opbakningen er så stor, siger han.

Selvom jeg sov den sødeste søvn, vågnede jeg ved, at jeg fik en fantastisk sms

Dan Skjerning (S), nyvalgt medlem af regionsrådet

Selvom det var første gang han stillede op til regionen, lykkedes det ham at få 5055 personlige stemmer, og på den måde blev han en af de helt store stemmeslugere. 4379 af stemmerne kom fra vælgerne i Vejle Kommune.

Annonce

- Jeg kom i top 5 i regionen, og så er jeg faktisk også med i top 21 på landsplan. Det er jo helt vildt, siger Dan Skjerning.

Giver et stærkt mandat

Han forklarer, at de mange personlige stemmer giver et stærkt rygstød med ind i det regionsråd, som han også planlægger at bruge bedst muligt. Blandt andet skal der uddeles pladser i de forskellige udvalg.

- Det er klart, at de mange personlige stemmer ikke ligefrem er en ulempe. Det betyder, at jeg ikke kommer med et svagt mandat, men nu må vi se, hvor det ender, siger han.

Det er måske et svært spørgsmål selv at svare på, men hvorfor tror du, du fik så godt et valg?

- Jeg håber og tror, at folk bakker mig så markant op, fordi de ved, jeg kan bidrage med stor erfaring og en synlig stemme, som man ved, hvad står for, siger han og forklarer videre, at et af de områder, hvor hans stemmer bliver mest tydeligt i de kommende fire år er på sundhedsområdet.

- Jeg vil gerne være med til at løfte nærheden og nærværet indenfor vores sygehusvæsen, siger han.

Annonce

Gitte Frederiksen blev også valgt ind

Ud over Dan Skjerning fik endnu en af de lokale kandidater et flot valg til regionen, nemlig Gitte Frederiksen (V), der med 2888 personlige stemmer kan fortsætte sit arbejde i Region Syddanmark.

De andre lokale kandidater fik ikke nok stemmer, så Vejle Kommune bliver repræsenteret af to mandater.

I alt har regionsrådet i Region Syddanmark 25 medlemmer. Formanden, Venstres Stephanie Lose, må siges at være den helt store stemmesluger, for hun fik imponerende 147.485 personlige stemmer. På andenpladsen kom Mette With Hagensen (S) fra Varde med 15.619 stemmer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Annonce