Annonce
Hedensted

Han har haft rutebil og biograf: Nu har Jørn Slagter fået sin livshistorie ned på papir og ud som bog

I sit hjem i Glud har Jørn Foght Christiansen fortalt sin historie til sit barnebarn Jens Peter Fogt, mens dennes hustru, Anne-Marie Fogt, har skrevet ned. Privatfoto
Anne-Marie Fogt udgiver Jørn Foght Christiansens erindringer fra et langt liv i Glud.
Annonce

Glud: Når et ældre familiemedlem har et levet langt og oplevelsesrigt liv, så skal det ikke gå i glemmebogen, men derimod deles med andre.

Med den tilgang har Anne-Marie Fogt fra Glud nedskrevet sin mands bedstefar Jørn Foght Christiansens erindringer.

Alle i familien kalder ham bedstefar, og det gør hun også selv, så bogen er kommet til at hedde "Min bedstefars livserindringer – historien om Jørn ”slagter”.

- Han har haft et utroligt spændende liv, synes vi i familien. Han har haft sin egen busrute i Nordjylland, og han har haft biograf i Glud som den yngste i Danmark. Der er så mange ting at fortælle, også om den teknologiske udvikling og forbedringen af levestandarden igennem hans liv. Det var synd ikke at få skrevet erindringerne ned. Så det har jeg gjort nu, siger Anne-Marie Fogt.

Annonce

Søn af en slagter

Jørn Foght Christiansen er født og opvokset i Glud og bor stadig i byen i dag som 92-årig. Han blev ved en fejl døbt Foght i stedet for slægtsnavnet Fogt, men det tog familien ikke så nøje.


Garanteret. Hvis jeg kunne leve det hele om igen, så ville jeg gøre det uden at fortryde noget,

Jørn Foght Christiansen


Faren var slagter i Glud, deraf hans kaldenavn Jørn "slagter". Selv uddannede han sig som ung mand til mejerist, men prøvede i sit lange arbejdsliv en masse forskelligt, heriblandt drift af biograf i Glud, bus- og taxakørsel samt pedelarbejde på færgegården i Snaptun.

Sådan ser forsiden til erindringerne ud. Det er en bog, som familien selv har stået for at redigere og få udgivet. Privatfoto

Han har fortalt om sit livs eventyr, heriblandt også om soldatertiden med Dirch Passer, til sit voksne barnebarn Jens Peter Fogt, mens Anne-Marie Fogt, der er gift med Jens Peter Fogt, har fulgt med på tasterne ved siden af.

Annonce

På rejse i hukommelsen

Processen med at rulle erindringerne frem fra hukommelsen har han fundet spændende.

- Ting, som jeg aldrig rigtig har tænkt over og ting, som jeg er gået let hen over, er jeg kommet i dybden med. Det har været en oplevelse, siger Jørn Foght Christiansen.

Bogen kan fås i Dagli’Brugsen i Glud og i boghandlen i Juelsminde samt ved familien privat. Den er 190 sider lang og skulle udkomme 22. december. Grundet forsinkelse fra trykkeriet er bogen dog forsinket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kirker holder fast i konfirmationer

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce