Annonce
Indland

Han har styr på forbindelserne

Free

Administrerende direktør Mikkel Hemmingsen skal holde styr på de danske broforbindelser som leder af Sund & Bælt. Torsdag den 9. juli fylder han 50 år.

Selv om der står 1970 på dåbsattesten, så har han allerede mange år med magtfulde poster inden for det offentlige bag sig og et ry for at skabe gode resultater.

Senest har han sat sig i spidsen for de danske broforbindelser over Storebælt, Øresund og Fehmern, der ventes at stå klar sidst i dette årti.

Administrerende direktør i Sund & Bælt Mikkel Hemmingsen fylder 50 år torsdag den 9. juli.

Han har tidligere forvaltet milliarder i både Københavns Kommune og Region Syddanmark, hvor han har været henholdsvis administrerende direktør for økonomiforvaltningen og administrerende direktør for regionen.

Faktisk har Mikkel Hemmingsen kun haft to år, hvor han ikke har haft en lederstilling, siden han blev færdig som kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet i 1998.

Det var to år som fuldmægtig i Finansministeriet.

Men det skyldes ikke en ambition om at have mange ansatte under sig, siger Mikkel Hemmingsen om sin karriere.

- Jeg har ikke haft et mål om at lede folk, men jeg har rigtig gerne villet løse nogle opgaver, der har krævet, at man var flere om at løse dem, siger han.

- Det kom med opgaverne. Der meldte sig hele tiden opgaver, der skulle løses, som ret hurtigt indebar noget ledelse.

Fra 2000-2006 var han næstkommanderende i It- og Telestyrelsen.

Herefter blev han direktør for forretningsudvikling i it-selskabet Accenture. Det blev en kort afstikker til det private erhvervsliv, inden han igen vendte tilbage til en offentlig lederstilling.

Først som udviklingsdirektør i Region Syddanmark, siden som regionsdirektør samme sted. Siden rykkede han til Københavns Kommune og jobbet som administrerende direktør for økonomiforvaltningen.

Mikkel Hemmingsen er gift med Christina og sammen har de tre børn på 9, 12 og 15 år. Familien bor i Dragør.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce