Annonce
Navne

Han mødte folk med oprigtig interesse: Markant præst er gået bort

Peter Neergaard Jessen var præst i Thyregod og Vester Sogne i 39 år. Privatfoto
En mild og markant mand er gået bort. Tidligere sognepræst Peter Neergaard Jessen, der gennem mange år var præst i Thyregod og Vester Sogne er død. Han blev 94 år.

Thyregod: En velkendt og markant skikkelse i Thyregod-Vester er gået bort.

Mange lokale husker Peter Neergaard Jessen, der i en lang årrække var præst i Thyregod og Vester Sogne. Han døde 23. marts som 94-årig.

Han voksede op i Grønbæk ved Silkeborg, og allerede fra fødslen var det næsten givet, at han ville komme til at beskæftige sig med teologi. Han blev nemlig den femte generation af Jessen-slægten, der arbejdede som præst.

Kandidatuddannelsen i teologi kom i hus i 1952 fra Aarhus Universitet. Han blev ordineret som hjælpepræst for sin far. Senere varetog han samme rolle i Hasle-Skejby-Lisbjerg ved Aarhus, inden han blev ansat som sognepræst i Skrave i Sønderjylland.

I 1966 flyttede han sammen med sin hustru Gudrun til Thyregod. De to var blevet gift 3. august 1960, efter de et halvt år forinden havde mødt hinanden gennem et Ydre Missions studentermøde.

Gennem hele livet var Peter Neergaard Jessen engageret i historie og ikke mindst teologi. Han var særligt interesseret i Grundtvig, der som bekendt tilbragte en del af sin barndom i Thyregod Præstegård. Den historie kendte Peter Neergaard Jessen indgående, og da han og Gudrun samtidig fandt naturen skøn, var de ikke i tvivl om, at det var lige netop det sted, der skulle danne rammen om deres liv. Desuden var der tale om et større sogn end i Skrave med en noget større menighed, så der var også mere at lave i præsteembedet.

Parret fik tre døtre, Benedikte, Ida og Gerda. Førstnævnte har i dag en forretning i Fredericia, Ida er forfatter og Gerda er domprovst i Aarhus.

Annonce

Mild og socialt anlagt

Peter Neergaard Jessen læste meget, og helt frem til få dage før sin død fulgte han tæt med i teologi og drøftede gerne, hvordan evangeliet kunne forkyndes. Han er også selv forfatter til flere lokalhistoriske udgivelser. Det blev ligeledes til mange samtaler med sognebørnene i Thyregod-Vester. Han var kendt som en mild mand, der var oprigtig interesseret i andre mennesker. Derfor kunne han også huske gamle konfirmander og brudepar, som han med glæde hilste på og snakkede med, når han kom rundt.

Når han havde fri, holdt han af at være sammen med sin familie, arbejde i haven og cykle lange ture. Cykelturene gik også til familiens sommerhus på Djursland.

Peter Neergaard Jessen var præst i Thyregod og Vester Sogne frem til 1995.

I mange år boede Peter Neergaard Jessen og Gudrun i Vesterlund, men for fire år siden flyttede de til Give. Det sidste halve år boede han på Riis Friplejehjem.

Den kirkelige højtidelighed har fundet sted, og Peter Neergaard Jessen hviler nu på Vester Kirkegård.

Peter Neergaard Jessen gik bort 23. marts. Privatfoto


Peter Neergaard Jessen læste meget, og helt frem til få dage før sin død fulgte han tæt med i teologi og drøftede gerne, hvordan evangeliet kunne forkyndes.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce