Annonce
Jelling

Han maler om at komme til Danmark

David Ramirez Gomez hængte selv sine værker op forleden.
Annonce
Man får sig en overraskelse, når man betragter David Ramirez Gomez malerier, som Jelling Kunstforening viser i Kongernes Jelling i denne måned: Ingen lærred, ingen rammer. Det er der både historisk og en kunstnerisk forklaring på. I Columbia skaffede han sig male"lærred" ved at få rester fra trykkeriernes trykning af store reklamebannere.
Annonce

Materialets egen historie

- Jeg arbejder helst på genbrugsmaterialer, enten noget papir, jeg finder, eller det her pvc. Jeg stødte ind i det, da jeg læste i Colombia og blev forelsket i det materiale. Det fortæller i sig selv en historie. I Columbia startede jeg med at arbejde med temaet byen, og dette materiale har haft et liv i byen. Det er ikke bare rent, det har noget historie, og det er lige meget hvilken. Det er en udfordring, at jeg ikke kan kontrollere, hvordan materialerne reagerer med hinanden. Nogle typer maling er fedtede, så de ikke hænger ved, eller den kemiske blanding ødelægger lærredet. Det er der en inspiration i, forklarer han. Nyt, dyrt, rent lærred giver ham modsat et pres modsat den frihed, han føler i arbejdet med genbrugsmaterialer.
Annonce

Maler mødet med Danmark

Han mødte sin danske kone, mens han opholdt sig i Irland. De blev gift i 2008. At de valgte at slå sig ned i Danmark skyldes hendes uddannelse. Hun har studeret æstetik og kultur. Nu læser hun oplevelsesøkonomi At komme til Danmark er meget naturligt temaet i mange af hans malerier. Der er dels oplevelsen af et nyt sted, hvor han skulle lære sproget, finde ud af at bruge dansk valuta, kende priserne, tjene penge, finde sted at bo og affinde sig med det danske vejr, og alt det kan skabe stor frustration.
Annonce

Intet sort arbejde

Mange motiver er billeder af andres ansigter, som han bruger til at tale om udtrykke sine egne følelser. - Nu er jeg på vej i processen med familiesammenføring og opholdstilladelse. Så kommer billederne til at fokusere på at være indvandrer, om jeg er velkommen eller ikke, hvor svært det kan være at finde plads til mig, dansk politik, ting man hører, for eksempel at "indvandrere stjæler med arme og ben", fortæller han. Nu bor han i Århus Vest. Han forsøger at leve af at arbejde som kunstner. Han har været med i forskellige projekter, blandt andet i Gjellerup. Det har været projekter, der selv har skaffet penge til materialer og løn. Og han understreger, at det ikke har været sort arbejde, tværtimod har han betalt skat og det hele! Han er 30 år og har gennemført et syv år lang universitetsuddannelse i Columbia. Han vil gerne supplere sin uddannelse i Danmark, når han om et par måneder er færdig med sin danske sproguddannelse. Foruden studierne har han flere separatudstillinger i Århus, Irland Tyskland og Columbia bag sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce