Annonce
Vejle

Han mangler den ene underarm: Nu vil Kasper Filsø følge VB op i superligaen

Klar, parat... Kasper Filsø er klar til start, når det går løs i Berlin ved EM i paraidræt. Med til Berlin har han blandt andet en særlig støtte til sin højre arm, så han bedre kan sætte fra. Støtten er lavet specielt af bandagist Tore Seir Novak fra Sahva i Vejle. Foto: Mette Mørk

Para-atlet satser hårdt på ikke at gentage dårlige oplevelser fra VM i London sidste år.

Vejle: En tændt aircondition på hotelværelset kostede Kasper Filsø dyrt ved sidste års VM for paraatleter.

Den 28-årige sprinter vågnede op natten før sit 100 meter løb med absurd ondt i halsen. Det viste sig, at hans værelseskammerat - en diskoskaster, der havde været i konkurrence - havde tændt airconditionen på værelset, og det var mere, end Kasper Filsøs toptrænede system kunne klare.

- Jeg stillede op til semifinalen, men var slet ikke klar og røg ud, fortæller atleten, der er født uden højre underarm - og nu en del af den danske elite i parasport.

Vi sidder i omklædningsrummet på Vejle Atletikstadion på en hed augustdag, hvor aircondition ville være en gave. Men når Kasper Filsø drager til europamesterskaberne i Berlin, bliver der med garanti ingen køling på hans værelse.

If you can accept loosing - you can't win.

Citat tatoveret på Kasper Filsøs ben
Kasper Filsø er født uden højre arm fra albuen og ned. Men derfor kan man godt være hurtig. Kasper Filsø har som mål at nå ned på 11.20 sekunder på 100 meter. Det vil være knap et sekund fra den danske seniorrekord for ikke handicappede, som Morten Jensen satte for 14 år siden. Foto: Mette Mørk

Fuckfinger til tvivlerne

- Varmen generer mig ikke - heller ikke i konkurrence. Selvfølgelig har det været hårdt at træne, mens det har været så varmt. Men jeg har sørget for at holde pauser og i det hele taget sørget for ikke at overtræne, siger han.

Et nyt samarbejde med træner Anders Sækmose fra Vejle Idrætshøjskole og sportspsykolog Mette Elkjær som mental coach har ifølge Kasper Filsø sat ham på ret kurs:

- Det har virkelig givet mig meget. Nu er jeg klar til at give fuck-fingeren til dem, der tvivler på, at jeg kan præstere til en stor konkurrence. Vejle summer af idræt i øjeblikket med VBs oprykning til superligaen. Der skal vi også have atletikken op, siger den toptunede atlet.

Kasper FIlsø er aldrig gået udenom en udfording. Hvis vennerne skulle spille ishockey skulle Kasper også. Håndbold har han også prøvet. Foto: Mette Mørk
Annonce

Løber mod de hurtigste

Ud over den nye træner har det lokale træningsmiljø hos Vejle IF også bidraget til Kasper Filsøs udvikling:

- Jeg træner sammen med nogen af de hurtigste atleter uden handicap. To er lige udtaget til NM for unge under 22, så de tilhører eliten, siger han.

Derfor er målet to finaler i henholdsvis 100 og 200 meter, når turen på torsdag 16. august går mod Berlin. Her skal han i sin første konkurrence lørdag. På forhånd har han tjekket sine modstandere, og med de tider, de er noteret for, skulle der være gode chancer for at gå videre fra de to semifinaler, han har kvalificeret sig til.

Annonce

Målet er OL i 2020

- Jeg har løbet 11.60 i år på 100 meter, og det burde række til en finale.

I Berlin skal Kasper Filsø konkurrere med andre atleter, der har samme handicap som ham selv. Men hvad betyder det egentlig som løber at mangle halvdelen af højre arm?

- Det har indflydelse på de afgørende meter - især på 200 meter, når man virkelig bruger armene til at trække med til sidst. Og så har det også betydning for balancen, forklarer Kasper Filsø.

Hans balance fejler dog ikke noget. En barndom, hvor forældrene helt bevidst ikke tog særlige hensyn, har udviklet ham. Nu skal talentet og et udtalt ønske om at være den bedste til al sport stå sin prøve i Berlin:

- Og på længere sigt er målet VM i 2019 og selvfølgelig OL i Tokyo i 2020, siger Kasper Filsø, der på den måde vil gøre Vejles og Danmarks hidtil største paraatlet, Daniel Wagner, følgeskab op i parasportens superliga.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: VB udligner få sekunder før tid

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra mestrene

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Annonce