Annonce
Kultur

Han skældte ud på sig selv i 1901: Strindbergs dødsdans på Vejle Musikteater

Waage Sandø, Pia Jondal og Ole Lemmeke er de medvirkende i Strindbergs drama Dødsdansen, der opføres på Vejle Musikteater 12. november. Foto: Per Morten Abrahamsen
Strindbergs berømte skuespil er alle ægteskabsdramaers moder. Det opføres på Vejle Musikteater 12. november.

Vejle: Tirsdag den 12. november kan man klokken 19.30 i Vejle Musikteater opleve den svenske forfatter August Strindbergs berømte drama "Dødsdansen". Skuespillerparret Pia Jondal og Waage Sandø spiller endnu en gang ægtepar på scenen. Her er det i Strindbergs intense drama, som Teater 2 og Nørregadeteatret sender på turné.

Dødedansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker som "Hvem er bange for Virginia Wolff?" og Ingmar Bergmanns "Scener fra et ægteskab".

Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står overfor at fejre deres sølvbryllup. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad, ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer pludselig Alices fætter Kurt. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på, og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama.

Medvirkende er Waage Sandø, Pia Jondal og Ole Lemmeke. Instruktøren hedder Vibeke Wrede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce