Annonce
forside

Han skubbede teenager ud af bil og stak af: Nu har han fået sin dom

Det var i Fiskergade ved Torvehallerne, at den 42-årige mand skubbede en 14-årig pige ud af en bil, der holdt i tomgang, og stjal den. Nu er han dømt. Arkivfoto

En 43-årig mand skal seks måneder i fængsel for en voldsom episode i forbindelse med en lovlig udgang fra fængslet i Sdr. Omme.

Annonce

Vejle: En 14-årige pige sad og ladede sin mobiltelefon op i en bil i Fiskergade om eftermiddagen 2. maj i år.

En 28-årig kvindelig bekendt, som var fører af bilen, havde et ærinde i Torvehallerne, men hun havde efterladt bilen i tomgang, så pigen kunne få sin telefon ladet op.

Men her så en 42-årig mand sit snit til at sætte sig ind på førersædet i bilen. Med ordene "skrid ud" gav han den 14-årige pige et hårdt skub, så hun røg ud af bilen, og så kørte han sin vej.

Kort efter kom politiet til stedet, og den 14-årige pige fortalte, at hun havde "Find min iPhone" installeret på telefonen, der fortsat lå i bilen.

Dermed kunne politiet cirka 20 minutter senere finde frem til den 42-årige mand og bilen på Grønlandsvej.

Det viste sig, at han var på lovlig udgang fra fængslet i Sdr, Omme, og han havde benyttet sin midlertidige frihed på en del andet end at udføre et biltyveri.

Annonce

Politiet fik fingeren og en masse sjældsord

For det første var den 42-årige mand frakendt førerretten til overhovedet at køre i bil.

For det andet havde han både røget hash og drukket alkohol, inden han satte sig bag rattet i den stjålne bil.

For det tredje fandt politiet 3,8 gram hash på manden, da han blev standset, foruden en nødhammer.

Og da han efterfølgende blev taget med på politistationen, kaldte han én politiassistent "narkoluder" og gav vedkommende fingeren, mens en anden politiassistent fik at vide, at vedkommende var både en "perker", en "falafel", "en negerluder" og en "hvidløgsgnasker."

Annonce

10 år uden kørekort

Den 42-årige mand mødte ikke selv op i retten, da han i sidste uge var tiltalt for de alle forholdene i sagen.

Men retten vurderede, at sagen alligevel kunne gennemføres, fordi der var så klare vidneforklaringer, at den tiltalte ville kunne dømmes, uanset hvad han selv havde af forklaring.

Det oplyser den mødende anklager Bjørn Dahl-Larsen og tilføjer, at dette kan lade sig gøre i sager, hvis den tiltalte maksimum idømmes en straf på seks måneders ubetinget fængsel.

Og det var netop, hvad den 42-årige blev idømt i sagen. Dommen omfattede vold mod pigen, brugstyveri, fornærmelig tiltale og flere overtrædelser af færdselsloven samt våbenbekendtgørelsen.

Desuden blev manden frakendt førerretten i 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce