Annonce
Navne

Han trodsede hjerneblødning: I dag har Claus meget at glæde sig over

Claus Johansen har haft et travlt liv inden for detailhandel og tøjbranchen. Efter sygdom vendte han tilbage til et ændret liv, men ikke ringere liv, siger han, der 20. juli fylder 60 år. Han er stadig en meget synlig del af bylivet, nu som konsulent hos City Horsens og altmuligmand i modebutikken Lottes, som hans kone Lotte Johansen står i spidsen for. Foto: Morten Pape
For otte år siden satte en hjerneblødning Claus Johansen ud af spillet, men han kæmpede sig tilbage til job og et godt liv.

Horsens: Claus Johansen, Lupinvej i Tyrsted, er en fødselar, som synes, han har meget at glæde sig over. Mandag 20. juli fylder konsulenten hos City Horsens 60 år.

For otte år siden sendte en hjerneblødning den travle forretningsmand i månedlang coma. Tre gange blev hans kone og to sønner kaldt til hospitalet for at tage afsked med ham.

Men den tidligere fodboldspiller og viljefaste mand kæmpede sig tilbage til livet og til sin familie. Han sagde nej tak til førtidspension og fik i stedet et fleksjob hos City Horsens, ligesom han stadig er bestyrelsesformand for butikken Lottes, som han og hans kone Lotte Johansen etablerede på Søndergade. I dag står Lotte Johansen i spidsen for modebutikken, mens han i spøg betegner sig som "Lottes altmuligmand".

Annonce

Åbnede egen butik for ti år siden

Han har haft en lang karriere inden for detailhandel og tøjbranchen. Efter ti år bag disken i flere lokale herretøjsbutikker blev han sælger. Det førte til et job som administrerende direktør hos tøjmærket Silbor. Da det blev solgt til en kapitalfond, blev han salgschef hos tøjmærket Pardon, indtil han og Lotte Johansen for godt ti år siden besluttede sig for at udleve drømmen om egen butik.

Fodbold har også altid fyldt meget i familiens liv. Claus Johansen er vokset op lige over for Horsens Stadion. Han spillede fodbold på eliteplan hos HFS, men måtte stoppe, da han som 19-årig blev ramt af en meniskskade. Siden har han fulgt sine to sønner, Casper og Nicolai Johansen, der begge har gjort fodboldkarriere. Og inden længe håber han at skulle følge et par børnebørn, som også er glade for fodbold.

Annonce

Stolt af Horsens

Claus Johansen er et stort familiemenneske og en vaskeægte Horsens-dreng. Han er stolt af byens udvikling, og han fremhæver især butikslivet for et godt sammenhold, hvor butiksindehavere betragter sig som kolleger frem for konkurrenter. Han har da også selv altid været fortaler for den holdning som tidligere bestyrelsesmedlem i og nu ansat af City Horsens.


Vi har altid haft det sådan i butikslivet i Horsens, at vi er hinandens kolleger.

Claus Johansen


Han er i dag på sin vis taknemmelig for, at en hjerneblødning fik ham til at stoppe op. Den fik ham i gang med motion og styrketræning. Men endnu vigtigere til at indse, hvad der er vigtigt i livet og til at leve efter det.

Det vil han glæde sig over, når han på fødselsdagen inviterer familie, venner og forretningsforbindelser til brunch på Gran i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Sport

Give Tennis mister sin bedste spiller

Annonce