Annonce
Børkop

Han var knægt i Brejning: Mazens genmæle mod Rasmus Paludan er gået viralt

Digteren, sangeren, foredragsholderen og internetfænomenet Mazen - med efternavnet Ismail - har boet i Brejning som dreng. PR-foto
27-årige Mazen Ismail, der kom til Danmark som dreng - på flugt fra krigen i Libanon - er havnet på Stram Kurs' hadeliste. Han er nummer 10 af 20 udlændinge, partiet vil smide ud af landet.

Brejning/Gårslev: Mazen Ismail har en fortid som knægt bosat i Brejning, og på Gårslev Skole, hvor han gik en kort periode.

Og han har en nutid som blandt andet digter, sanger og foredragsholder.

Samt, til hans store irritation, også en nutid som ansigt på en muslim, som Rasmus Paludan vil sende ud af landet, hvis han og partiet Stram Kurs får magt som agt ved det kommende folketingsvalg.

Det har fået 27-årige Mazen til tastaturet, og han har på Facebook skrevet om sine oplevelser om at komme på listen over folk, som Rasmus Paludan vil sende ud af landet. Det svar er gået viralt og har blandt andet fået over 20.000 likes og er blevet delt af 5600 gange.

"Jeg har indtil videre, reageret med humor, da jeg så mit navn på plakaterne og på Stram Kurs’ hjemmeside. Jeg valgte at svare igen, med rigtig jysk humor ved selv at hoppe ud fra et fly med faldskærm og lande hjemme i Danmark," skriver han blandt andet, men han skriver også længere nede i brevet, at:

"Jeg har brugt humoren til at bekæmpe had. Jeg har brugt humoren og lavet sjov med mit navn er med i Paludans kampagne. Men nu synes jeg ikke, det er sjovt længere".

Annonce
Jeg vil smile mere. Jeg vil grine mere. Jeg vil gå med opløftet hoved over at være fra Danmark. Jeg vil tale endnu højere om vores frihed, end jeg gjorde før.

Mazen Ismail

Han bliver her

Mazen Ismail kom som barn til Danmark. Hans familie flygtede fra borgerkrigen i Libanon. Efter nogle år i Sandholmlejren endte familien i Brejning, hvor han, som han tidligere har beskrevet det i dagbladet Information, oplevede en helt anden verden end den i Beirut.

I Brejning var der grønne skove, boldbaner og ro og fred. Sådan da. Han beskriver også, hvordan nogle unge drenge kastede flasker efter deres lejlighed.

Han kom i skole i Gårslev, hvor han med egne ord aldrig helt forstod, at man i Danmark skal se læreren i øjnene. Ikke kigge ned, som han ellers var vant til.

Drengen blev først en ung mand, der begik kriminalitet, men som valgte en ny vej, og han har nu en BA i international erhvervskommunikation og sprog.

Og, som han skriver i sit opslag, er han ikke på vej ud af landet, selvom Rasmus Paludan ellers opfordrer ham til det.

Han skriver:

"Jeg har de seneste dage overvejet bare at pakke tasken og rejse ud på en ø og ikke vende tilbage. Det kommer ikke til at ske. Jeg lover, jeg vil være meget mere aktiv, end I nogensinde har set mig.

"Jeg vil kæmpe langt hårdere for de ting, der forener os. Jeg vil skrive flere tekster og lave flere videoer der bringer os tættere på hinanden. Jeg vil læse flere bøger, møde nye mennesker og lytte endnu mere."

"Jeg insisterer på, at vores samfund skal blive endnu bedre. Jeg vil smile mere. Jeg vil grine mere. Jeg vil gå med opløftet hoved over at være fra Danmark. Jeg vil tale endnu højere om vores frihed, end jeg gjorde før. Jeg vil være endnu mere stolt over mine mellemøstlige rødder, end jeg har været før. Jeg vil kæmpe for det Danmark, der beskytter minoriteters rettigheder og alle udsattes rettigheder."

Mazen er nummer 10 på Paludans liste

Partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen har en hjemmeside, hvorpå der er en top 20-liste over udlændinge, som partiet vil sætte på et fly og sende hjem. De 20, alle muslimer, skal i øvrigt eventuelt lande med faldskærm.

Mazen Ismail med fortid i Brejning er nummer 10 på den liste.

Læs mere om Mazen på https://mazen.dk/

Se opslag her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Give

7-Eleven går med mod madspild

Annonce