Annonce
Give

Handelsformand er rasende over anbefaling fra Sundhedsstyrelsen: - Jeg ved ikke, hvad de tænker på

Susanne Sandholm er langt fra tilfreds med Sundhedsstyrelsens opfordring til, at folk skal foretage deres juleindkøb på nettet. Arkivfoto: Jim Hoff
- For det første sender man penge ud af Danmark, og det næste er, at hvis alle skulle handle på nettet, så kommer de bare til at stå i kø ved udleveringsstederne, siger Susanne Sandholm om Sundhedsstyrelsens anbefaling om at gøre sine juleindkøb på nettet.
Annonce

Give: - Foretag dine indkøb online.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen i pjecen "Jul i en tid med COVID-19", der blev udgivet 10. december, og den anbefaling har udløst hovedrysten og undren hos Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel & Erhverv.

- Det er vi rasende over. Jeg har overvejet at skrive et klagebrev til regeringen. Jeg ved ikke, hvad de tænker på.

- For det første sender man penge ud af Danmark, og det næste er, at hvis alle skulle handle på nettet, så kommer de bare til at stå i kø ved udleveringsstederne, siger hun.


Hvis man rigtigt vil beskytte, så skal vi lukke totalt ned. Så skal vi slet ikke have lov til at komme ned og hente en pakke.

Susanne Sandholm, formand Give Handel & Erhverv


Susanne Sandholms frygtscenarie er, at byernes gågader ligger øde hen som spøgelsesbyer.

- Vi snakker meget om, hvordan vi gør det til en oplevelse at komme ind i vores butikker. Det, synes jeg, de er rigtig dygtige til i Give, og man får en super kompetent vejledning. Det er ikke bare nogle unge mennesker på 16 år, der står og ikke kan finde ud af noget som helst.

Så du har ingen forståelse for, at Sundhedsstyrelsen på en eller anden måde forsøger at beskytte folk mod smitterisiko?

- Hvis man rigtigt vil beskytte, så skal vi lukke totalt ned. Så skal vi slet ikke have lov til at komme ned og hente en pakke. Butikkerne overholder samtlige retningslinjer med sprit, afstand og mundbind. Så nej, det har jeg ingen forståelse for, siger hun.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger til juleindkøb

  • Foretag dine indkøb online.
  • Undgå trængsel i butikkerne ved at udnytte hele åbningstiden, når du skal handle, så der ikke er for mange mennesker samlet samme tid på dagen.
  • Planlæg hvad du vil købe på forhånd og i god tid. Så undgår du at gå i for mange forskellige butikker på dagen for dine juleindkøb. Samtidig undgår du trængsel i butikkerne i de sidste dage op til jul.  
  • Tag så vidt muligt én person afsted ad gangen.

Butikkerne, der er en del af Give Handel & Erhverv, besluttede i sidste uge at udvide åbningstiderne. Det betyder, at butikkerne mandag og tirsdag lukker klokken 19.00, mens lukketiden på onsdag - 23. december - bliver klokken 18.00.

Det sker for at sikre mere plads i butikkerne, og for at give folk ekstra tid til at handle, nu hvor diverse storcentre er tvangslukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce