Annonce
Vejle

Handicapformand: Start forfra og skab livskvalitet

Peter Skov Jørgensen glæder sig som handicapformand over de nye vinde, der blæser både på landsplan og lokalt, når det gælder velfærdsområdet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Peter Skov Jørgensen glæder sig over, at politikerne har sat fokus på handicappede og udsatte - men vil gerne se konkrete handlinger.

Vejle: Byrådspolitikerne i Vejle har alletiders chance i forbindelse med denne uges budgetforhandlinger, mener Peter Skov Jørgensen.

Han er formand for den lokale afdeling af Danske Handicaporganisationer. I den egenskab har han med glæde læst de meldinger, politikerne kom med i søndagens udgave af Vejle Amts Folkeblad:

- Det er dejlige toner, at alle er klar til at gøre noget for kommunens handicappede og socialt udsatte. På den måde følger de jo også de nationale strømninger, lyder det fra Peter Skov Jørgensen.

Annonce

Ensomhed skal bekæmpes

Som mange andre har han oplevet, at servicen på det sociale område er blevet forringet. Og det er i forbindelsen mellem de seneste års nedskæringer og udsigten til flere penge fremover, at han ser muligheder:

- Der er skåret så dybt ind til benet, at politikerne nu har chancen for at starte forfra og ikke bare gå tilbage til "gamle dage". De bør prioritere det, der giver størst livskvalitet for borgerne, siger handicapformanden.

Hvad er det, efter din mening?

- Det er blandt andet at sikre oplevelser som ferier og andre oplevelser, hvor man bekæmper ensomhed. Det er vigtigt at huske, at selvom man måske er udviklingshæmmet, ved man godt, hvordan andre lever med ferier, fritidstilbud og kærester. Det vil man selv opleve. Og når livskvaliteten stiger, tror jeg, det vil kunne ses i besparelser andre steder på budgettet, siger Peter Skov Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vagtchef: Folk hygger sig med afstand

Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce