Annonce
Ikast-Brande

Handicapvenlig skovvandring ved skovmuseum

Endnu en gang bliver der vandring i skovene omkring Vester Palsgaard Skovmuseum. Det sker søndag 9. maj. Man kan dog ikke garantere, at vejret bliver så godt som på billedet her, så måske vil det være dristigt at møde op i korte bukser. Foto: Museum Midtjylland
Vester Palsgaard Skovmuseum arrangerer vandretur søndag 9. maj.

Hampen: Søndag 9. maj fra klokken 11.00 til 14.00 arrangerer Vester Palsgaard Skovmuseum på Palsgårdvej 9 ved Hampen en vandretur, hvor de fleste kan være med.

Man har prøvet det før. 18. april afviklede museet en skovvandring indenfor de gældende regler af forsamlingsforbuddet med kun 10 vandringsfolk. Det lave forsamlingsforbud resulterede i, at museet måtte sige nej til en del og derfor oprettede mani en venteliste.

Nu er forsamlingsforbuddet hævet, og museet udbyder nu turen igen, både til ventelisten og alle andre interesserede.

Annonce

Så endnu engang bliver der skovvandring i området omkring Vester Palsgaard Skovmuseum. Turen er på cirka fire kilometer, og undervejs vil museumsinspektør Brit Vestergaard fortælle nærmere om personer, begivenheder og de genstande, der er blevet brugt i arbejdet i skoven.

Der fortælles blandt andet om plantagens begyndelse med udgangspunkt i en historisk genstand, Drewsens priklebræt. Hærvejens betydning for området vil ligeledes blive berørt.

Ny kørestolsvenlig rute

- Da vi afviklede skovvandring i efteråret 2020, fik vi en henvendelse, om turen kunne gøres med kørestol. Det var desværre ikke muligt. Vi har nu forberedt en ny rute, som tager højde for dette. Turen vil foregå på de officielle stier rundt i Palsgaard skov og her er det muligt at bruge kørestol og komme ud og opleve naturen og historien sammen med familie og venner, fortæller Britt Vestergaard.

- Selvom vi færdes på de officielle skovveje, så vær opmærksom på, at vejene kan være mudrede og muligvis svære at køre i. Det kommer an på vejret op til turen. Undervejs nyder vi vores medbragte kaffe,te eller kakao. Efter endt vandretur, vil det være muligt at kigge rundt på museet, tilføjer hun.

Det er gratis at deltage men husk tilmelding på Museum Midtjyllands hjemmeside. Varigheden på turen er vejledende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce