Annonce
Ikast-Brande

Handymand er klar til at rykke ud

Hans Lautrup er klar til at rykke ud med sin bil og sit værktøj til forefaldende arbejde af stort set enhver slags. Foto: Mikael Lund
Hans Lautrup er kommet med i netværket "Mand & Bil" og har nu fået eget cvr-nummer.

Brande: ”Mand & Bil” er et landsdækkende netværk af selvstændige handymænd med hænderne skruet rigtigt på. Netværket blev startet i 2008 og har her godt 10 år senere mere end 100 mænd og biler på landsplan.

Tidligere på året fik Brande så også en prik på Mand & Bils danmarkskort, da Hans Lautrup efter cirka 40 år som lønmodtager for første gang i sit liv fik eget cvr-nummer.

Hans Lautrup har boet i Brande siden 2002, men er oprindeligt sønderjyde. Han er uddannet smed med speciale i landbrugsmaskiner i den lille by Roost nord for Løgumkloster.

Hans tilknytning til Brande strækker sig helt tilbage til 1995, hvor han blev ansat hos det daværende Bonus som tårnmontør, men det seneste årti har han dagligt taget turen til Esbjerg for at passe sit job i afdelingen for offshore assembly hos Siemens Gamesa, som vindmøllevirksomheden hedder nu.

Annonce

Nu eller aldrig

Men hvorfor skifte tilværelsen som lønmodtager ud med en mere usikker som selvstændig?

- Hvis det skulle være, skulle det være nu, lyder svaret fra 59-årige Hans Lautrup. Han forklarer, at han igennem et stykke tid havde kigget lidt på konceptet og fundet det interessant, og til sidst endte det altså med, at han fik sat det i værk. Indtil videre har han ikke haft grund til at fortryde sin beslutning om at prøve noget andet, som hver dag sparer ham for to timers transport:

- Jeg har fået en god start - det er gået rigtig godt, fortæller han.

Opgaverne har både været for private og håndværkere, og han har mod på det meste. Han nævner selv reparation og lægning af fliser, terrasser og belægningssten i øvrigt, montering, samling og opsætning af skure, mindre udhuse, møbler og hegn samt ikke mindst hækklipning som typiske ”mand & bil”-opgaver, og i forbindelse med den forestående Formland-messe i Herning er han blevet hyret til at bygge en messestand. I det hele taget er han klar til at påtage sig de lidt mindre opgaver, de andre håndværkere helst ikke vil tage, forklarer han videre.

Udgangspunktet er Brande i en radius af omkring 30 kilometer, hvilket udover hele Ikast-Brande Kommune også omfatter blandt andet Give, Grindsted og sågar Herning, hvis den lokale Mand & Bil her mangler hjælp.

Timeprisen følger en fælles guideline, men derudover er Hans Lautrup og de øvrige ”mænd & biler” relativt frit stillet i forhold til opgaver og arbejdstid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce