Annonce
Erhverv

Hannes stamgæster bliver væk trods genåbning: - Det er godt, at Mette stadig hjælper

Bodega Dragonen i Give. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Fra onsdag måtte landets værtshuse igen holde åbent, men på Bodega Dragonen i Give er gæsterne ikke så talstærkt tilbage. Især coronapasset er en stor udfordring, mener ejer Hanne Nielsen.

Give: Siden onsdag har der igen været musik på Bodraga Dragonen i Give. Da avisen besøger værtshuset denne eftermiddag, er det Tommy Seebachs Melodi Grand Prix-hit "Krøller eller ej", der flyder ud ad højtalerne.

På hylderne bag baren står diverse drikkevarer på rad og række, og ejer Hanne Nielsen er da også klar til at skænke øl og drinks over bardisken.

Alligevel er det ikke alt, der er, som det plejer.

Annonce

De læderbetrukne barstole er tomme, og faktisk er der slet ingen gæster på værtshuset. Godt nok er det forsat et par timer tidligere, end de fleste gæster plejer at indfinde sig, men at der er helt tomt, er usædvanligt.

De tomme pladser har været historien om genåbningen for Bodega Dragonen, fortæller Hanne Nielsen.

- Onsdag havde jeg 20-25 stykker i gennem på 13 timer. Det er ikke ligefrem noget, man jubler over.

Gæsterne bliver væk, fordi de ikke gider besværet med coronapas, mener værtshusejeren.

- Mange af mine kunder er håndværkere og lastbilchauffører, der kører hjemmefra klokken fire eller fem om morgenen og først kommer hjem igen klokken fire om eftermiddagen. De vil simpelthen ikke op og stå i kø i en time til test for at komme ind og drikke to-tre øl.

- Nogle kan selvfølgelig godt nå det, men mange nægter.


Det er godt, at Mette stadig hjælper - eller staten er det jo.

Hanne Nielsen, ejer Bodega Dragonen


God tid til frokost

Hanne Nielsen glæder sig over, at hun fortsat kan få kompensation for den tabte omsætning, da værtshuset stadig er underlagt restriktioner. Sidder man ikke ned, skal man have mundbind på, alle skal have bestilt bord mindst en halv time i forvejen og desuden skal man kunne fremvise et gyldigt coronapas. Derfor kan hun og andre restaurationer fortsat søge kompensation, hvis de har en omsætningsnedgang på mere end 30 procent.

- Det er godt, at Mette stadig hjælper - eller staten er det jo. Jeg siger Mette, fordi alle hakker på hende, og fordi jeg faktisk har følt mig rigtig godt hjulpet.

De, der har været forbi, er dog rigtig glade for igen at kunne få en øl eller tre og samtidig igen være en del af det fællesskab, de har været afskåret fra, siden barer og værtshuse blev tvangslukket før jul.

Ifølge Hanne Nielsen er politikerne naive, hvis de tror, at hendes og andre værtshuses stamgæster ikke har mødtes alligevel de seneste måneder. I stedet for at mødes på baren i Give eller andre steder, har det bare foregået privat, ved hun.

- Selvfølgelig mødes de privat, for de skal have deres øl sammen. Det er fællesskabet, de mangler. I det fællesskab skal de ikke have mundbind på, de skal ikke have coronapas og de skal ikke bestille bord.

Hun forstår egentlig godt, hvorfor der er indført diverse restriktioner, der skal begrænse smittenrisikoen, men omvendt forpurrer det, at hun kan få gang i sin forretning igen.

- Hvis bordbestilling og coronapas bliver afblæst, ville det være helt fint. At de skal have mundbind på, er de ligeglade med, men det andet gider de ikke. Jeg kan bedre forstå, alle de ting er nødvendige, når der er tale om større forsamlinger som til festivalerne i Roskilde eller Jelling, men godt nok ikke på et værtshus, siger Hanne Nielsen.

- Det er ikke særlig morsomt at sidde derinde alene, men det er sådan, det er. Jeg har i hvert fald god tid til at spise min frokost, siger Hanne Nielsen, der har ejet Bodega Dragonen i otte år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce