Annonce
Navne

Hans far er kørelærer: Mikkel har rallybenzin i blodet

Mikkel Njor har kørt baneløb i flere år. Men rallykørsel ligger godt til hans temperament . Efter sin allerførste sæson i 2020, blev han kåret til årets største rallytalent. Foto. Bo Skovfoged
22-årige Mikkel Njor blev i starten af måneden kåret til Årets Rallytalent. Det går fortsat stærkt for vejlenseren, der til foråret stiller op i ny klasse og ny bil.

Titel: Mikkel Jørgensen Njor har siden han var 14 år jævnt været med i bilen, når hans far, kørelærer Preben Møller Jørgensen, kørte rallyløb. Derfor begyndte han som 16-årig selv at køre baneløb.

Sidste år gennemførte den 22-årige vejlenser så sin første sæson i ralllysportens indgangs-klasse, og med en titel som danmarksmester må man sige, at Mikkel har slået sit navn fast fra første færd.

For nylig indbragte hans resultater ham titlen som Årets Rallytalent - kåret af DASU (Dansk Automobil Sports Union, red.)

Mikkel Njor, der læser til maskiningeniør ved Aalborg Universitet, er i øjeblikket berørt af corona, som så mange andre. Så i stedet for at følge forelæsninger i Aalborg foregår studiet som fjernundervisning. Derfor sidder han ofte foran skærmen i sine forældrenes hjem på Uhrhøj eller hos kæresten, der læser til dyrlæge i København.

Annonce

Skal køre for Brian Madsen Sport

Siden sæsonafslutningen har Mikkel Njor foruden studierne haft travlt med at sikre, at han kan forsætte med at dyrke rallyløb her i 2021.

- Trods corona er det heldigvis lykkedes mig at få nogle gode sponsorer, så jeg kunne indgå  en aftale med Brian Madsen Sport. Det betyder, at jeg bliver en del af et større hold, da Brian Madsen Sport råder over fem biler. Og jeg arbejder stadig på at finde flere sponsorer, fortæller Mikkel Njor.


Det passer rigtig godt til mit temperament, at man hele tiden skal være klar til at omstille sig.

Mikkel Njor


Aftalen betyder, at Mikkel Njor kommer til at køre i en specialbygget Opel Corsa Rally4, når han til foråret stiller op i Rally 4. Brian Madsen Sport er importør af PSA Motorsport, det vil sige alle racerbiler lavet af PSA koncernen. Koncernen står bag alle biler fra Peugeot, Citroen og Opel, også gadebiler

Annonce

Rally passer ham godt

Efter at have kørt baneløb i flere år, hvor Mikkel i 2018 opnåede en placering som nummer tre  i det samlede mesterskab i Yokohama 1600 Challenge, lader det til, at rallysporten, hvor han allerede er skudt helt til tops, er et rigtig godt match for den unge kører.

- Måske skyldes det, at banekørsel hurtigt bliver rutine, mens rally hele tiden byder på nye udfordringer. Det passer rigtig godt til mit temperament, at man hele tiden skal være klar til at omstille sig. Samtidig har jeg en god hukommelse, som er vigtig, når du skal sætte dig ind i hastighedsprøverne, forklarer Mikkel Njor.

Efter kåringen som årets talent er vejlenseren i hvert fald klar til at prøve kræfter med nye rallyløb i 2021-sæsonen, som begynder 17. april, hvis coronasituationen ellers tillader det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle er i top fem over hårdest ramt kommuner: Smittetal dykker en smule

Jelling

Kommunal kovending: Anbefaler trafikplan for Jelling - og dropper to vejprojekter til 1,4 millioner kroner

Annonce