Annonce
Vejle

Hans Kristian Skibby (DF): Forstår ikke nej til Billundbanen

Så sent som i valgkampen i 2019 slog Dansk Folkepartis formand,  Kristian Thulesen Dahl, endnu et slag for en jernbaneforbindelse til Billund i en debat arrangeret af Vejle Amts Folkeblad. Her fik han opbakning fra lufthavnsdirektør Jan Hessellund, men modspil fra banemodstander Martin Skovlyst og senere folketingsmedlem Birgitte VInd (S) . Arkivfoto: Morten Pape
Banen - som Dansk Folkeparti fik med i det syv år gamle togfondsforlig - er ikke en del af regeringens udspil til ny dansk infrastruktur

Vejle: - Jeg forstår det ikke. Det giver god mening at have god kollektiv transport til Danmarks næststørste lufthavn.
Sådan lød det fra Dansk Folkepartis transportordfører, Hans Kristian Skibby, fra Tørring - få minutter efter, at regeringen havde meldt ud, at jernbaneforbindelsen til Billund ikke er en del af det nye udspil til fremtidens infrastruktur.

Det var ikke mindst Dansk Folkeparti, der i sin tid fik banen med i det nu syv år gamle forlig om bedre togforbindelser - Togfonden - og på trods af en række eksperters hårde kritik af samfundsøkonomien i projektet, var banen også en del af det infrastruktur-forlig, den daværende VLAK-regering indgik med Dansk Folkeparti i marts 2019.

- Jeg er brand ærgerlig over den prioritering, der ligger i udspillet fra regeringen, siger Hans Kristian Skibby.

Annonce

Han ærgrer sig samtidigt over, at et andet projekt fra Togfonden tilsyneladende stadig lever - jernbaneforbindelsen på tværs af Vejle Fjord - enten som bro eller tunnel:

- Jeg ved godt, at det var en del af det forlig, vi var med i dengang. Men det skal fjernes, hvis vi skal med igen, siger Hans Kristian Skibby, der samtidigt afviser endnu en motorvejsbro over fjorden:

- Trængslen på Vejlefjordbroen må kunne klares med at sætte vinger på, som det tidligere er undersøgt, siger transportordføreren.

K-ordfører: Burde være penge til Billundbane

Nyheden om at Billundbanen droppes vil heller ikke glæde den konservative transportordfører Niels Flemming Hansen fra Vejle.


Hvis der er penge til et nyt spor til lufthavnen i København, vil det være unfair ikke at finde penge til en bane til Billund.

Niels Flemming Hansen - konservativ transportordfører


Så sent som i formiddag talte Vejle Amts Folkeblad med det konservative folketingsmedlem og her bemærkede han, at der tilsyneladende er afsat penge til en bedre forbindelse til Kastrup Lufthavn.

- Så bør der rimeligvis også være penge til en togforbindelse til Billund – især i betragtning af, at det lokale erhvervsliv og lufthavnen er klar til at betale en del af anlægget – blandt andet en station, lød det fra Niels Flemming Hansen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce