Annonce
Børkop

Hans skulle koge vandet først: Kan vi ikke få besked på en smartere måde?

Hans E. Bøgh Thomsen fra Gårslev er en af de 1500 brugere, der måtte koge vandet, da det var forurenet. Vandet skal ikke længere koges. Foto: Yilmaz Polat

Hans Thomsen fra Gårslev er en af dem, der har måtte koge vandet. Han efterlyser en ny måde at få besked på, når vandet pludselig er forurenet.

Gårslev: Hans Thomsen gik på golfbanen, da han fik besked fra sin kone om, at han ikke måtte drikke vandet fra hanen.

- Jeg havde en flaske vand med, og jeg havde da drukket halvdelen af den. Så man tænker da sit og bliver bekymret, siger han.

Vandet i flasken blev straks hældt ud.

- Jeg er nu ikke blevet syg, så større skade er jo ikke sket. Men man tænker da over det undervejs. Hvad nu i badet? Man kan jo ikke undgå at få vand på læberne. Du ved den slags tanker, siger han.

Hans husstand har sammen med 1500 andre husstande måtte koge drikkevandet før brug.

- Det har været træls at skulle koge vandet, men det har dog været i så få dage, at det er gået fint nok. Men man finder ud af, hvor stor en gode det er, at vi normalt bare kan åbne for hanen og så have rent vand, siger han.

Annonce
Vandet blev kogt, før det kom på køl. Og så kunne drikkes. Foto: Yilmaz Polat

Gerne flere oplysninger

Vandet skulle koges, fordi vandværket fandt spor efter entokokker, der er en bakterie, som kan give betændelse.

- Vi kunne godt læse os til, at forureningen ikke var så slem, men hvor slemt den slags er, eller hvor slemt det ikke er, er jo svært for os at forholde os til. Der kunne vi godt have brug for flere oplysninger, siger han.

Bedre besked

Han efterlyser også en ny måde at få besked på.

Det er Vejle Kommune, der har tilsynsmyndigheden, og herfra kom meldingen ud med det samme på både kommunens og vandværkernes hjemmesider.

- Men det er jo ikke alle, der lige læser de hjemmesider hele tiden. Der må være en smartere måde at gøre det på. Måske give os besked via e-boks eller en sms. Det vil straks komme ud til alle dem, der er tilmeldt. Og skulle der være nogen, som ikke er på de tjenester, kan vandværket jo sætte fokus på at fange dem med et brev som de første, siger han.

Ud på sms

Hos Gårslev Vandværk er man godt klar over, at det med at få meldingen ud, kræver nye tanker. Vandværket var personligt rundt med breve til alle husstande, men det er en stor opgave, som først blev afsluttet to dage senere end meldingen.

- Skulle vi opleve det her igen, vil vi også melde ud via sms. Men det er bare heller ikke sådan lige til, for folk skifter nummer i ny og næ. Så uanset hvad skal vi stadig ud med breve. Men det er i hvert fald en mulighed, vi arbejder videre med. Desuden vil vi også melde bedre ud via Facebook, men vi ved jo også godt, at heller ikke alle er på der. Der er ingen nemme løsninger, men vi gør, hvad vi kan, siger Jørgen Sørensen, der er formand for Gårslev Vandværk.

En anden udfordring for de to vandværker er, at der er sommerhuse tilkoblet, og der er tale om en del udlejningshuse. Måske endda med udenlandske lejere, som ikke fanger opfordringen på det danske sprog.

- Skulle vi ende i samme situation igen, må vi straks melde det til udlejningsbureauet, der så kan give beskeden videre, siger Jørgen Jørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udbredt dille blandt unge er let at få fingre i: Dåser med snuslignende tyggetobak sælges overalt

Annonce