Annonce
Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Jørgen Hanson var initiativtager til Gadefesten. Han var i gang fra klokken 5 om morgenen. Han regnede optimistisk med at 2500 mennesker samlet ville dukke op i løbet af fredagen til Gadefesten på de to pladser ved rådhuset og banegården. Foto: Brian Lindholt
Byen emmede af musik fra klokken 15 og sluttede af med et stort fyrværkeri-show.

Vejen: Peter Amtoft åbnede som den første på scenen ved Rådhuset. Midt Om Natten, der er kendt for at levere stærke Kim Larsen- og Gasolin-kopier lukkede og slukkede, inden et stort fyrværkeri bragede løs i midnatstimen. På scenen ved pladsen foran banegården var DJ's fra Crazy Daisy i aktion fra klokken 17, inden den kendte DJ Kongsted her gik på som den sidste. Og bas-tonerne kunne høres.

- Kommer der 1000 besøgende i løbet af dagen, er jeg tilfreds. Personligt tror jeg nu, der kommer langt flere. Jeg sætter barren højt og tror på, at godt 2500 har været på de to pladser på torvet og banegården, når dagen er omme. Folk skal lige hjem fra arbejde først, sagde arrangør og restauratør Jørgen Hanson fra Crazy Daisy, da det hele blev skudt i gang ved 15-tiden fredag.

Klokken 17 var bordene foran scenen ved rådhuset ved at blive pænt fyldt op, og trafikken ved fadølsbaren og chili con carne-boden voksede stille og roligt.

Annonce

Kommunen har støttet

Jørgen Hanson stod som arrangør med Vejen Kommune, Handelsbyen Vejen for dig, Louis Nielsen og Radio Globus som samarbejdsparterne.

- Som sådan løber jeg ikke den store risiko ved arrangementet. Vejen Kommune har bidraget med et stort beløb til arrangementet. Handelsbyen Vejen for dig og Louis Nielsen har bidraget økonomisk. Radioen har leveret spot og sender live fra arrangementet. Resten har jeg selv skudt ind, siger Jørgen Hanson, der som leveringsdygtig i fyrværkeri også kunne bidrage med et ordentlig brag til slut udført af den profesionelle fyrværker Jimmi Krogholm, der blandt andet har lavet store fyrværkeri-shows for Messecenter Herning.

Krudtet kunne Jørgen Hanson levere selv. Han gik nemlig i fyrværkeri-branchen med Crazy Fireworks, der blev etableret, mens Crazy Daisy og Bubbas Sportsbar var lukket ned under corona. Den nye forretningside viste sig sagt med underdrivelse ikke at være så ringe endda. Ellers sagt på syd- og sønderjysk. Det var okay.

- Og fyrværkeri-showet er jo også marketing, siger Jørgen Hanson.

Jørgen Hanson sagde allerede ved offentliggørelsen af arrangementet, at han håbede, det kunne gå hen og blive en tradition.

- Vi har ikke byfest og Open Air, så vi er nødt til at tænke lidt anderledes, sagde han den gang til JydskeVestkysten.

- Vi sætter os ned og evaluerer, når det hele er gjort op, tilføjede han fredag.

Et ønske vil givet være en fremrykning til mere sommerligt vejr.

Annonce

Svigerfar gav en hånd

Jørgen Hanson havde mange folk i aktion hele eftermiddagen og om aftenen. Selv var han oppe klokken 5 fra morgenstunden.

- Her er seks vagter, jeg har 14 ansatte i gang og yderligere fem mand til at styre lyd og lys-delen. Min kone og svigerfar har stillet 68 borde og bænkesæt op, så de første 500 kan sidde ned, siger Jørgen Hanson, der har fået god feedback, efter arrangementet blev offentliggjort.

Her er seks vagter, jeg har 14 ansatte i gang og yderligere fem mand til at styre lyd og lys-delen. Min kone og svigerfar har stillet 68 borde og bænkesæt op, så de første 500 kan sidde ned.

Jørgen Hanson, diskoteksejer

- Det er folk, der skriver og siger, det er et godt initiativ. Vi kan også se det i kommentarsporet på vores facebookside, at Midt Om Natten favner bredt og er kendte, siger Jørgen Hanson, der på forhånd kaldte eventen for ren win-win for alle.

Kommunen var med til at give en oplevelse til borgerne, der kom et stort publikum ind i bymidten, og restauratørerne havde et feststemt publikum i godt humør til senere på aftenen.

Jørgen Hanson havde således en af kunstnerne Michael Hausted til at optræde ved after-festen på Bubbas Sportsbar, ligesom flere DJs fra Gadefesten også skulle i aktion senere på Crazy Daisy.

Annonce

En god ide for byen

Citymanager Flemming Simested havde på forhånd også til arrangøren og gadefesten.

- Vi bakker selvfølgelig op om arrangementet. Det er en god ide for vores by. Vi har bidraget økonomisk med et beløb og har hjulpet med at finde den sidste kunstner Peter Amtoft. Når det hele er overstået, sætter vi os ned og evaluerer, om man eventuelt kan udvikle konceptet, siger Flemming Simested, der lige nu selv  trækker vejret efter Handelstandsforeningens eget store arrangement Open By Night for 14 dage siden, der blev en kæmpe succes og igen viste midtbyens potentiale.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Showtime af Sabroe

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce