Annonce
Give

Har du fået stik mod corona? Nu gælder din vaccination også, hvis du vil i zoo

På forhånd havde Givskud Zoo - Zootopia frygtet, at det ville blive en udfordring at få køen til at glide, når alle skal tjekkes for at have en gyldig coronatest med negativt svar, men gæsterne har været godt forberedte, siger direktør Richard Østerballe. Foto: Mette Mørk
Så længe man er færdigvaccineret, og der efterfølgende er gået to uger, behøver man ikke længere fremvise en negativ corona-test, hvis man vil besøge parken.

Givskud: Fremover bliver det mindre besværligt for personer, der færdigvaccineret mod coronavirus, at besøge Givskud Zoo - Zootopia.

De første uger af denne sæson har man ellers skulle dokumentere, at man var testet negativ for covid-19 i løbet af de seneste 72 timer for at kunne få adgang til parken, men ifølge Givskud Zoo - Zootopia betyder opdaterede retningslinjer fra myndighederne, at det nu altså er tilstrækkeligt, hvis man blot kan vise, at man er færdigvaccineret.

Man betragtes som færdigvaccineret 14 dage efter, at man har fået den afsluttende dosis.

Annonce

Alle andre gæster over 15 år skal fortsat vise en negativ test, der er maksimalt tre dage gammel, for at kunne komme ind i parken. Både PCR-test og kviktest fra offentlige testcentre og private udbydere gælder.

Godt forberedte

Givskud Zoo - Zootopia opfordrer til, at man grundet et stort pres på sundhed.dk og appen Min Sundhed printer sit testresultat ud eller tager et billede af det, inden man kører mod parken.

Inden første åbningsdag 27. marts frygtede direktør Richard Østerballe, at kravet om at fremvise en negativ test ville give køer ved indgangen, men sådan gik det ikke.

- Folk var rigtig godt forberedte. De havde deres ID, telefoner og papirer klar. Det gik meget hurtigere med at tjekke folk, end jeg havde forestillet mig, sagde han.

Alligevel oplyser parken, at der er færrest gæster i parken på hverdage og over middag i weekenderne, så man kan med fordel planlægge sit besøg i disse tidsrum. Givskud Zoo - Zootopia ser også gerne, at man køber billet eller årskort på nettet inden sit besøg, da det kan afhjælpe eventuelle køer.

Alle gæster tilskyndes desuden så vidt muligt til at benytte kreditkort eller Mobilepay for at minimere brugen af kontanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce