Vejle: De første kunder fik tid i sidste uge, men først i denne uge slog en ny klinik for alvor dørene op i Vejle.
Det er Aarhus Osteopati, som nu har udvidet med en ny klinik på Enghavevej i Vejle. Medejer Jens Gram, der selv bor i byen, får ansvaret for den daglige drift.
- Aarhus Osteopati er Nordens absolut største osteopat-klinik med over 25 behandlere. Hver uge behandler vi mere end 1000 patienter med alle mulige forskellige problemstillinger, fortæller Jens Gram.
Klinikken udvidede til København i juli, og når de to ejere, Jens Gram og Ívar Dagsson, nu tager Vejle med, skyldes det ikke mindst byens beliggenhed i Trekantområdet.
Mange kører fra Trekantområdet
- Klinikken i Aarhus kommer folk kørende til fra hele landet, og i stedet for at udvide der, vil vi hellere sprede os ud. Derfor var det naturligt for os at finde en by i Trekantområdet, og det blev Vejle, fordi jeg selv bor her, og fordi byen har så stor en vækst og central en placering. Det er nemt at køre hertil fra både Horsens, Kolding og Fredericia, siger medejeren, der også har ansvaret for klinikken i hovedstaden.
Jens Gram, medejer af Aarhus OsteopatiOsteopati har typisk ligget gemt i fysioterapi-klinikker. Vi gør det modsatte og lægger fuldt fokus på at være osteopater
På Enghavevej har osteopaterne indtaget lokalerne ovenover Nykredit på 2. sal, hvor AOF senest havde til huse.
Hvaffor en ost?
- Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsform, baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.
- Filosofien bag osteopati er, at når kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kraft.
- Osteopaten undersøger og forebygger dysfunktioner i hele kroppen, og behandler led, muskler og bindevæv med osteopatiske manipulative teknikker for at normalisere kroppens funktioner.
- Osteopater behandler patienter med blandt andet migræne, hovedpine, piskesmæld, nakke- og rygsmerter, skulder-, albue- og håndledsproblemer, iskias, hofte-, knæ og ankelproblemer, slidgigt, sportsskader og symptomer relateret til graviditet og efter fødsel.
Her har klinikken lejet 550 kvadratmeter, så der er plads til at vokse.
- Vi fik nøglerne 4. januar, men udlejer har stået for rumopdelingen, så vi skulle blot rykke ind med vores 20 brikse og inventaret. Vi er 20 behandlere i Aarhus og begynder med tre behandlere her. Men vi har plads til 14, og jeg forventer, at vi på sigt når op på 10 til 14 ansatte, fortæller den uddannede fysioterapeut og osteopat.
Vil vokse sig endnu større
Han er overbevist om, at der er plads til en stor klinik i byen, selvom flere lokale klinikker i dag har osteopati med i deres vifte af tilbud.
- Vi mener, at potentialet er der. Vi kan se, at otte procent af kunderne i Aarhus kommer fra Trekantområdet, og Vejle har ikke i dag en stor osteopat-klinik. Vi koncentrerer os om osteopatien og kan tilbyde en bred palette af behandlinger, siger medejeren.
Klinikkens vokseværk stopper ikke med åbningen i Vejle, for ambitionerne rækker vidt.
- Vores målsætning er, at alle skal kunne finde os inden for 30 til 40 minutters køretur, og første skridt er, at vi lægger os i de større byer rundt i landet. I første omgang forventer jeg, at vi også åbner klinikker i Aalborg og Odense i år, fortæller osteopaten og tilføjer:
- Osteopati har været i Danmark længe, men det har typisk ligget gemt i fysioterapi-klinikker. Vi gør det modsatte og lægger fuldt fokus på at være osteopater. Det har vi gjort fra dag et.
Bliver uddannelsescenter
Udover at være en klinik bliver de nye lokaler også et uddannelsescenter, hvor man kan tage en kandidatgrad i osteopati.
- Osteopati er en fire til fem-årig videregående uddannelse, man tager oven på sin fysioterapeut-, kiropraktor- eller lægeuddannelse. Det er blevet en autoriseret uddannelse, som flere og flere tager. Selve uddannelsen står European School of Osteopathy, der er Europas største osteopat-universitet, for, mens vi leverer lokalerne og forholdene, siger Jens Gram.