Annonce
Vejle

Har du set stjernehimlen? Genbrugs-julepynt kan sprede sig i byen

City Vejle har fået sat en aluminiumsportal op på broen ved Nørretorv, og den er pyntet med flettede julestjerner i størrelse XXL. Stjernerne er flettet af brugte bannere, som cityforeningen og Vejle Kommune har benyttet til at gøre reklame for arrangementer i midtbyen. Foto: Andreas Kiis Antonsen
En stjernehimmel af genbrugsbannere skal guide strøggæsterne videre til Nørretorv og Vestergade.
Annonce

Vejle: En stjernehimmel er sat op på broen, der fører fodgængerne over Mølleåen mellem Nørretorv og Nørregade.

Umiddelbart er det ikke til at se, men porten bygger på tanker af bæredygtighed og sammenhængskraft.

Det kræver en forklaring, og den kan Vejles citychef, Andreas Kiis Antonsen, give en del af, for det er ham, der har sørget for at få stillet rammen til stjernehimlen op på gågade-broen.

- Stjernehimlen er en velkomst til vores gågade, men det er også for at fortælle, at butikkerne har åbent i Vestergade, så vi skaber en sammenhæng mellem Vestergade, Nørretorv og resten af gågaden, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Skal være mere bæredygtig

At det nyskabte rum i gaden er bæredygtigt, skyldes de 50 stjerner, der er foldet af opklippede bannere, som Vejle Kommune og City Vejle får produceret, når de gør reklame for by night-arrangementer, kulturnat, halloween, folkemøder og andre midtby-arrangementer.

- Vejle Kommune forsøger at tænke bæredygtigt, og det er også en del af City Vejles tankegang, at vi skal være mere bæredygtige, siger citychefen.


Det kunne være sjovt for en by at sige, at vi har juleudsmykning i genbrugsmaterialer.

Paulina de Julienhort Rosenkilde, projektudvikler


"Projekt Stjernehimmel" har han udført i samarbejde med projektudvikler i Spinderihallerne Marit Paulina de Julienhort Rosenkilde, der arbejder med byudvikling og også har sin daglige gang hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt.

Hun har leveret de mange bannere - som med påtrykte datoer for arrangementerne ikke kan genbruges - til produktionsskolen Sandagergård, der er en del af FGU Trekanten.

Annonce

Bro kan være barriere

Her har elever siddet med de opklippede bannere og flettet stjerner. Og jo - de har drillet, lige så meget, som når vi andre køber julestjerner og forsøger at flette dem.

- Det har været udfordrende, men eleverne har tidligere foldet stjerner af presenninger, fortæller Marit Paulina de Julienhort Rosenkilde.

Hun er enig i, at broen mellem Nørregade og Nørretov kan virke som lidt af en barriere for strøgkunderne.

- Broen er lidt smal, og det kan være svært at få folk over broen. Derfor har vi i BID-samarbejdet (bydelssamarbejde. red.) snakket om , hvordan vi kan tiltrække opmærksomheden ned mod Nørretorv og Vestergade, der er blevet en del af gågaden, fortæller projektudvikleren.

Annonce

Kunne være sjovt for byen

Selvom stjernehimlen er midlertidig og skal pilles ned efter julemåneden, kan den sprede sig i midtbyen til næste år.

- Jeg kan godt forestille mig, at vi også kan få flettet store kræmmerhuse, julehjerter og andre ting til en generel juleudsmykning i midtbyen. De brugte bannere er meget vejrbestandige, og det kunne være sjovt for en by at sige, at vi har juleudsmykning i genbrugsmaterialer, siger Paulina de Julienhort Rosenkilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce