Annonce
Erhverv

Har du skypet med dit jobcenter i dag? Ny digital konsulent skal strømline corona-erfaringerne

Mødet mellem Jobcenter Vejle og borgerne har det forgangne år overvejende været digitalt. En ny konsulentstilling, som kommunen har på bedding, skal forbedre den digitale kontakt. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Kommunen pønser på at ansætte en ny jobformidlingskonsulent, som skal indkassere de digitale lærepenge, man har fået det seneste år. Nogle gode, andre dårlige.

Vejle: En konsulent, der skal hjælpe folk i arbejde og formidle arbejdskraft til byens virksomheder.

Sådan lyder stillingsbetegnelsen for en forstærkelse af jobcentret i Vejle, som kommunen i øjeblikket pønser på. Det står klart efter arbejdsmarkedsudvalgets seneste møde.

Her blev det oprindelige bud på en stillingsbetegnelse, "corona-konsulent", droppet til fordel for de knap så dramatiske navneforslag "digital jobformidlingskonsulent" eller "digital beskæftigelseskonsulent".

Annonce


Vi forsøger at være på forkant med den digitale omstilling, som allerede er i gang.

Anja Daugaard (LA), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune


For det er netop de fokusområder, den kommende konsulenttilføjelse kommer til at få:

At koordinere beskæftigelsesindsatsen ud fra de nye, digitale behov, som er blevet blotlagt i løbet af corona-perioden.

På arbejdsmarkedsudvalgets møde torsdag tilkendegav udvalget interesse i at bevilge 500.000 kroner til den nye stilling, som - hvis forslaget går igennem - i første omgang skal have et års varighed.

- Vi forsøger at være på forkant med den digitale omstilling, som allerede er i gang. På beskæftigelsesområdet har det seneste år budt på udfordringer, som skulle løses digitalt, men også åbenbaret muligheder for at gøre tingene mere effektivt, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA).

Skal videreudvikle digitale tiltag

I det forgangne år er mødet med Jobcenter Vejle for mange borgere hovedsageligt sket bag skærmen - og i stedet for at gå ind ad hoveddøren på Havnegade er mange gået gennem et virvar af mailinvitationer, installationsprogrammer, Skype-møder og digitale rumdelinger.

Effektivt i nogle tilfælde, men problematisk og upersonligt i andre. Netop dét spektrum skal den kommende digtale konsulent ind at udforske.

- Det har været enormt nyt for både medarbejdere og borgere at skulle omstille sig til pludselig at skulle holde møder via digitale platforme. Det har selvfølgelig også givet udfordringer, siger Anja Daugaard.

- Det nye job omfatter både vidensindsamling; hvad har fungeret, og hvad har ikke fungeret under corona. Men også konkrete forslag til, hvordan virksomheder, uddannelsessteder og faglige organisationer for eksempel kan tilrettelægge virtuelle events, siger udvalgsformanden.

Anja Daugaard håber på, at der kan foretages en endelig godkendelse af den nye stilling ved et af de kommende udvalgsmøder - og at det derefter kan gå tjept med ansættelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce