Annonce
Vejle

Ny chance søndag: 400 vejlensere coronatestet på Banegårdspladsen

I løbet af tre timer havde omkring 200 vejlensere ladet sig teste for coronavirus, da Region Syddanmarks testbiler parkerede på Banegådspladsen lørdag. Foto: Torben Juhler
I løbet af lørdagen blev omkring 400 vejlensere testet for coronavirus, da et par af regionens testbiler holdt på Banegårdspladsen midt i Vejle. Alle får chancen igen søndag.
Annonce

Artiklen er opdateret kl. 17.05

Vejle: To af Region Syddanmarks skriggule testbiler holder på Banegårdspladsen, mens regnen pisker ned lørdag klokken godt 13.

Omkring 40 vejlensere står forholdsvis tæt og skutter sig under stationsbygningens halvtag, mens de venter på at blive testet for coronavirus.

Mens køen langsomt vokser, gaber Pia Kramer så højt hun kan, mens en af de fremmødte fra Beredskabsstyrelsen gør klar til at foretage et skrab i hendes hals med en lang vatpind.

Selvom vejlenseren ingen symptomer har på den smitsomme sygdom, har hun valgt at lade sig teste, nu hvor muligheden byder sig helt lokalt denne ene dag.

Annonce

Føler sig forpligtet

- Jeg så på Facebook, at vi havde mulighed for at blive testet her i Vejle, og så valgte jeg at gå herned. Coronavirussen fylder meget i mit hoved, og som gammel sygehjælper tænker jeg på alle de sårbare. Jeg synes, at jeg har pligt til at lade mig teste, nu hvor muligheden er der, siger Pia Kramer.

Pia Kramer er mødt op på Banegårdspladsen i Vejle for at lade sig coronateste i en af de to testbiler. Foto: Torben Juhler

Imens går Beredskabsstyrelsens folk i gang med at sætte en pavillon op, så folk ikke bliver drivvåde, mens de sidder på en stol for at blive testet.

Annonce

Kan lige så godt lade sig teste

Freja Jensen fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev har været en del af det rullende testmandskab de seneste par uger, og hun gør status over dagens første tre timer i Vejle midtby.

- Siden vi kom, har vi testet omkring 200 personer her i Vejle. Folk ser, at bilerne holder her, og så kan de lige så godt lade sig teste, når vi er her. Sådan lyder forklaringen fra mange, fortæller Freja Jensen.

Godt 40 vejlensere stod forholdsvis tæt i kø lørdag klokken 13, mens de ventede på at lade sig teste. Foto: Torben Juhler

Testbilerne har holdt på den centrale plads i Vejle siden klokken 10 og forlader midtbyen igen klokken 15. Samtidig har en anden af regionens testbiler slået midlertidig lejr ved Nørremarkshallen, hvor man lørdag kunne blive testet frem til klokken 16.30.

Annonce

Får resultat senere

Sidst på dagen lød konklusionen fra Vejle Kommune, at cirka 400 vejlensere var forbi testbilerne, mens de holdt på Banegårdspladsen. Hvor mange, der var forbi testbilen på Nørremarken, kunne kommunen ikke oplyse.

Men søndag får alle vejlensere muligheden igen, når testbilerne holder på Banegårdspladsen kl. 10 til 15 og ved Nørremarkshallen på Grundet Bygade 20 kl. 9.30 til 16.30.

Det er ikke nødvendigt at bestille tid for at lade sig teste foran testbilerne, og som det er tilfældet med de permanente testcentre, skal folk vente to til tre dage på at få svar på deres prøve.


Jeg synes, at jeg har pligt til at lade mig teste, nu hvor muligheden er der.

Pia Kramer


Regionens testbiler udsendes til de kommuner, hvor behovet er størst. Da listen over testbilernes placering afgøres fra dag til dag, har regionen ikke mulighed for at annoncere tid og sted før på selve dagen.

Denne lørdag holdt de øvrige testbiler ved Faaborg Havnebad og Flakhaven i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce