Annonce
Vejle

Har I en god idé?  Så har kommunen millioner, I kan søge - men hurtigt

Gokart-kørsel har tidligere været blandt sommerferieaktiviteterne for børn  og unge. Nu søger Vejle Kommune gode ideer, så 4,4 millioner kroner kan få ben at gå på - eller måske hjul at køre på. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Undervisningsministeriet har sendt 4,4 millioner kroner til Vejle Kommune - pengene skal bruges til sommerferie-aktiviteter for børn og unge.
Annonce

Vejle: Kommunen bliver overøst med pengegaver i denne tid.

Ikke nok med, at Vejle Kommune fra næste år får 170 millioner kroner ekstra i tilskud fra staten. Fredag dumpede 4,4 millioner kroner ind ad døren fra Undervisningsministeriet.

Pengene er øremærket til ekstra aktiviteter for børn og unge i sommerferien fra uge 27 til 32. Beløbet er et resultat af forhandlinger mellem Kommunernes Landsforening og Folketinget.

- Det er et meget stort beløb. Normalt bruger kommunen omkring 250.000 kroner på særlige sommerferieaktiviteter, siger Lasse Andersen Bakgaard, der er breddeidrætskonsulent i Vejle Kommune.

Alle med en god ide til aktiviteter kan søge om tilskud. Det gælder både foreninger, institutioner og andre aktører. Men det skal gå hurtigt.

Ansøgningen skal være inde senest tirsdag, kan Erik Grønfeldt fortælle. Han er pædagogisk konsulent i Vejle Kommune.

Ifølge en pressemeddelelse fra Vejle Kommune er det muligt at søge til næsten alle former for aktiviteter. Som kommunen skriver:

"Aktiviteter, der enten bidrager til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen eller aktiviteter der understøtter et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber samt understøtte deres interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

Aktiviteter, som var planlagt, men som er aflyst på grund af Covid-19.

Aktiviteter, der allerede kører, men som udvides med flere hold eller deltagere, bare deltagelse sker på samme vilkår som ved de øvrige deltagere f.eks. i forhold til deltagerbetaling."

Annonce

Udløst af Covid19

Det store beløb er naturligvis en udløber af de mange ekstra foranstaltninger i forbindelse med Covid19. Aftalen mellem regeringen og KL blev underskrevet den 9. juni.

Alt i alt er der fundet 200 millioner kroner, der fordeles mellem de 98 kommuner i forhold til, hvor mange unge mellem seks og 17 år de har.

Sådan søger du

  1. Lav en kort beskrivelse af jeres arrangement med indhold, målgruppe, hvornår arrangementet er, om der er deltagerbetaling eller ej.
  2. Vedlæg budget - I kan både få dækket udgifter til faciliteter, løn og materialer.
  3. Send en mail med beskrivelse og budget til Erik Grønfeldt på ergro@vejle.dk

Det er den lange periode med nødundervisning, der har udløst puljen.

Ifølge KL og regeringen er der mange børn og unge, "der står tilbage med problemer, der kan påvirke deres skolegang. De er måske kommet bagud rent fagligt eller risikerer at stå udenfor fællesskaber, når vennerne fra skolen holder sommerferie med familien", fremgår det af KLs hjemmeside.

Annonce

Kriminalpræventiv effekt

Vejles andel af de mange millioner er altså 4,4 millioner kroner. Og i nyheden om, at der er mulighed for at søge, gør kommunen det klart, at man ikke kan søge til aktiviteter, der allerede er planlagt og finansieret i kommunens budget for 2020.

Samtidigt præciserer man følgende om målgrupper og deltagerbetaling:

"I kan lave aktiviteter til særlige målgrupper, der har en kriminalpræventiv effekt eller til en bestemt målgruppe, hvor I vurderer et særligt behov for deltagelse i sommeraktiviteter af sociale eller faglige årsager - til disse aktiviteter og målgrupper må der ikke være deltagerbetaling. Til alle øvrige målgrupper må I gerne tage betaling."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce