Annonce
Give

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub er hårdt ramt af coronaen

For blot halvandet år siden kunne Give Atlet Klub opvise denne perlerække af unge boksere, der havde mod på at gå kampbokser-vejen. So kom coronaen, og i dag er der blot én tilbage. Han vandt så til gengæld guld til Hancock Box Cup sidste weekend. Foto: Jim Hoff
Give Atlet Klub tænker ingenlunde tilbage på de godt halvandet år med corona. Klubben har i perioden måttet sige farvel til stort set alle klubbens unge kampboksere, så skal man til at starte forfra - igen.

GIVE: I 2017 rebootede Give Atlet Klub for alvor sit take på børne- og ungdomsboksningen, hvor der blev sat ind med mere målrettet boksetræning for de mange unge boksere.

Man tilknyttede i alt fire boksetrænere til at tage sig af flokken, efter at man i nogle år havde haft en lidt mere legebetonet tilgang til træningen - og med færre trænere til at tage sig af flokken.

Satsningen på den mere målrettede træning gav pote, og i 2019 rådede over 32 ungdomsboksere, hvoraf de 10 var diplomboksere, skridtet før man bliver kampbokser. Træningsmængden var øget til tre gange om ugen, og det hele så lyst ud.

Annonce

Vi er gået fra at have 8 kampboksere i vores juniorafdeling til nu blot at have én tilbage. Det har virkelig været hårdt at opleve,

Peter Vilstrup Tomsen, formand for Give Atlet Klub

Det kulminerede med et stort diplomstævne i november 2019 med Give Atlet Klub som værter med deltagelse af 50 boksere fra i alt 11 klubber fra hele Jylland. Klubben stillede her selv med i alt 9 boksere.

Klokkeklar corona-knockout

Og så blev man ellers lige ramt af en knockout lige til hagen. 11. marts 2020 lukkede landet ned som en konsekvens af den coronapandemien - og dermed blev også landets foreningsliv sendt til tælling.

- Det har godt nok været en virkelig hård periode for os, siden coronaen brød ud. Vi er gået fra at have otte kampboksere i vores juniorafdeling til nu blot at have én tilbage. Det har virkelig været hårdt at opleve, hvordan næsten alle vores kampboksere bare er forsvundet. Ikke mindst fordi vi bare har et hamrende godt setup med fem dygtige og engagerede trænere, der bare brænder for det her, fortæller bokseklubbens formand, Peter Vilstrup Tomsen.

Nogle af de forsvundne kampboksere er aldrig kommet i gang igen, andre er røget på efterskole, mens en enkelt er sat tilbage af diabetes. Lyspunktet i denne ellers markante lidelseshistorie er den ene kampbokser, der er tilbage, U19-bokseren Mathias Holdt, der i sidste weekend hentede en guldmedalje ved Hancock Box Cup i Holstebro.

Annonce

Klar til at lancere version 3.0

- Mathias' guldmedalje og flotte udvikling er med til, at vi kan bevare motivationen. Det viser os jo, at vi er på rette kurs med de ting, vi arbejder med. Samtidig kan vi også glæde os over, at vi har formået at fastholde vores cirka 20 mand høje flok motionsboksere. Men for pokker hvor ville det bare være dejligt, hvis vi kunne få gang i nogle unge mennesker igen, siger GAK-formanden.

Give Atlet Klub er godt besat på træniersiden til ungdomsbokserne. He ser vi sammen med formand Peter Tomsen (bagerts) tre af klubbens trænere: Fra venstre er det Margit Weber, Troels og Peter Dahl. Foto: Jim Hoff

Man står nu der, hvor man er klar til at lancere version 3.0 af bokseklubben, og derfor appellerer både Peter Vilstrup Tomsen og klubbens trænere til, at hvis man er mellem 10 og 20 år, og kunne tænke sig at prøve boksetræningen af, så skal man endelig bare møde op tirsdag eller torsdag aften, hvor juniorerne træner.

- Det er vigtigt lige at pointere, at boksetræning altså ikke handler om at slå hinanden til blods og plukfisk. Der er en masse rigtig god fysisk træning i det her, der er også noget bokseteknisk, der er nogle opdragende værdier i det at være bokser, og fremfor alt kan god målrettet boksetræning gøre rigtig meget for de unges selvværd. Det oplever vi år efter år med vore unge boksere, pointerer Peter Vilstrup Tomsen.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce