Annonce
Vejle

Har været væk i to uger: Har du set hunden Ultra?

Den portugisiske gadehund Ultra, der kun har været i Vejle i kort tid, er meget bange for mennesker. Privatfoto.
Hunden Ultra har været forsvundet i to uger, og det vækker bekymring, at hun har været på egen hånd så længe.
Annonce

Vejle: Har du set hunden Ultra? Den 1,5 årige hund har været væk siden den 19. maj og er siden blev set forskellige steder rundt i Vejle, men den har derefter hurtigt gemt sig igen.

At Ultra har været væk så længe, gør Veronika Tobolakova særdeles bekymret. - Der er gået lang tid nu, så jeg er virkelig bekymret for Ultra, men jeg håber, at vi snart finder hende, for hun er helt sikkert meget bange lige nu, siger hun. Ultra er formentlig mere bange for fremmede mennesker end de fleste hunde, for hun er vokset op som gadehund i Portugal og derfor meget sky over for fremmede mennesker, ukendte lyde og har det svært med nye omgivelser.

Derfor blev Ultra også meget forskrækket, den morgen hun forsvandt. Veronika Tobolakova var ude at gå med Ultra tidligt om morgenen, hvor der var få mennesker. En forbipasserende på Kløvertoften i det nordlige Vejle gjorde dog uforvarende Ultra så forskrækket, at hun rev sig løs fra sin sele og løb væk. Lige siden har hunden været svær at finde. Ultra er blevet set flere steder rundt i Vejle, og primært når det har været mere eller mindre mørkt, for der kan det føles mere trygt som skræmt hund at komme frem fra sit gemmested, mener Veronika Tobolakova.

- Hver gang nogen har set hende, så tager vi afsted til det pågældende sted for at lede efter hende, men uden at vi kan finde hende, siger hun.

Den portugisiske gadehund Ultra, der kun har været i Vejle i kort tid, er meget bange for mennesker. Privatfoto.
Annonce

Tag ikke kontakt

Hvis man ser Ultra, der beskrives som en blanding af racerne schæfer, portugisisk kvæghund og podengo, skal man ikke forsøge at fange hende, for hun er så bange, at det kun vil skræmme hende yderligere lyder opfordringen. Derimod må man meget gerne kontakte Stephanie Carlsen på telefon 53606353 og fortælle, hvor man har set hunden.

Veronika Tobolakova og Ultra blev matchet gennem organisationen New Hope Denmark, der sammen med lokale samarbejdspartnere finder nye hjem i Danmark til portugisiske gadehunde. Indtil der blev fundet et permanent hjem til Ultra, skulle hun bo hos Veronika Tobolakova.

New Hope Denmarks formål er at hjælpe gade- og internathunde fra Portugal til at få et bedre liv hos en familie i Danmark, der derfor stiller krav til de mulige adoptivfamilier. Stephanie Carlsen er en af de lokale frivillige, der har ledt efter Ultra, uddelt flyers og skrevet i diverse grupper på Facebook for at få hunden hjem igen.

- Vi må hjælpe hinanden, og jeg vil da også ønske, at der var nogle, der ville hjælpe mig, hvis jeg stod i den samme situation, siger hun om baggrunden for at hjælpe med eftersøgningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce