Annonce
Give

Havekredsen byder på inspiration til julen

Pia Kruse kommer med masser af idéer, når hun i aften fortæller om pynt til julen. Her er hus sammen med Hanna Olsen. Arkivfoto: Emil FIbiger
Årets sidste arrangement er traditionelt som julen selv. Det finder sted i aften.
Annonce

Give: Selvfølgelig skal der pyntet op både ude og inde, når julen skal fejres.

Nu om dag fejres julen allerede fra sidst i november og til anden juledag. Ikke som tidligere de tolv dage fra juleaftensdag og frem til helligtrekonger.

Men det er også den væsentligste forandring omkring højtiden. Julen er, om nogen højtid, stærk traditionsbunden med hensyn til dekorationer, kranse, pynt på døre og på borde. Fornyelser kommer kun langsomt, men de kommer.

Det vil der være mulighed for at studere lidt nærmere i aften, hvor Haveselskabet Kreds Give holder sin traditionelle afslutningsmøde. Her vil der være mulighed for at lære, hvordan dekorationerne måske skal se ud i år, når Pia Kruse, Vester Thorsted, øser af sin erfaring gennem rigtig mange år som blomsterdekoratør.

Til daglig arbejder Pia Kruse i Legoland og derudover er hun freelance blomsterbinder samt formand for Haveselskabet Egtved-Aagaard kreds.

Selv om julen er traditionernes tid, kommer der hvert år noget nyt. Der skal prøves nye materialer og nye farvenuancer. Men grankoglerne kommer ingen uden om. De er altid populære, for de hører i den grad julen til og i år er der mange af dem.

Måske er det den tørre sommer sidste år, som spiller ind. Det er mange år siden, der har været så mange kogler på grantræerne.

Pia Kruse laver fortrinsvis sine ting af materialer fra skov og mark, og hvad der kan hentes i haven.

Mødet holdes i Ikærhallens Cafeteria og begynder klokken 19. Der betales 35 kroner i entre, hvis man er medlem af Haveselskabet, ellers koster det 70 kroner at være med. Prisen er inklusiv kaffen og chancen for at vinde nogle af dekorationerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce