Annonce
Børkop

Havn ved Vejle Fjord er så populær, at molerne udvides alt, de kan

Jørgen Pagh og Per Rasmussen holder øje, mens Asger Christensen forlænger molen. Det er Onsdagsholdet, som står for det arbejde. Et hold, der består af pensionister, som hver onsdag giver en hånd med ved havnen. Foto: Jørgen Flindt
Brejning Lystbådehavn er så populær, at molerne udvides. Og nu kan den fysisk ikke udvides mere. Havnen øger indsatsen mere indadtil og vil skabe endnu flere aktiviteter på havnens område.
Annonce

Brejning: Molerne på Brejning Lystbådehavn er nu blevet forlænget, så der er plads til flere både.

Ikke at forlængelserne er markante, for der var ikke så meget plads at udvide på, men de frivillige i Onsdagsholdet var i sidste uge i gang med at udvide der, hvor der kunne udvides.

- Vi skaber mere på plads på molerne, for pladserne er eftertragtede, så det kræver mere plads. Samtidig omlægger vi lidt, så vi dels får mere plads til en stor båd, der kræver mere plads, samt til små joller, speedbåde og andre mindre både, forklarer Lars Dyhr, der er en del af Onsdagsholdet.

Molerne udvides på en måde, så det næsten ikke kan ses. Der er nemlig tale om, at der bruges samme slags lærketræ, som på resten af molen. Og der tale om brugte planker, så der er samme patina.

- Der er nok at give sig til her i havnen. Lige nu er det molerne, men vi skal også have bygget tre nye fiskehuse, for de små opbevaringshuse er meget populære, så vi udvider antallet af dem, siger han videre.

Havnens Dag

På lørdag, 25. maj, er der Havnens Dag rundt i hel landet. Også i Brejning Lystbådehavn.

Her vil der finde en lang række aktiviteter sted, og man kan blandt andet komme forbi og prøve windsurfing, paddleboard, sejlsport, kano, roning, kajak med videre.

På selve havnen er der leg, hygge, krabbefiskeri, musik, og grillen er tændt.

Desuden er der vandretur ved havnen, naturtons (fitness i naturen), modelbåde med videre.

Der er start klokken ni, hvor der er fælles vandretur, mens det hele officielt starter klokken 10 og varer frem til klokken 16.

Der er fri entré, og alle er velkomne til at kigge forbi.

Annonce

Få pladser tilbage

Det går meget godt for havnen. Det kan formanden for Brejning Båd Klub, Jackie Olsen, også bekræfte.

- Der er få pladser tilbage. Og på visse områder endda en kort venteliste. Jeg tror, at den gode sommer sidste år spiller ind. Det gav os et nøk opad. Desuden må vores medlemmer gøre brug af de andre vandaktiviteter, vi tilbyder. Det er en del af medlemskabet, og det er et populært tiltag, siger han.

Men også havnens placering har en betydning.

- Dels ligger vi rigtigt godt midt i Trekantområdet. Det er nemt at komme til, og vores medlemmer er ikke kun de helt lokale. Der er blandt andet medlemmer fra Vestfyn, Egtved og Hedensted. Og så betyder det også noget, at havnen nok ligger i fjorden, men der er ikke langt ud til åbent hav, og det tiltaler mange sejlere. Det er nemt at komme derud, hvor der er mere vind i sejlene end inde i fjorden, forklarer Jackie Olsen.

Annonce

Udvides med aktiviteter

Men havnen er ved at nå sit udvidelsespunkt. Der kan ikke udvides mere inde i havnen, og der er ingen planer om fysisk at udvide havnen udadtil.

- Vi har plads til det antal både, vi nu engang har. Men vi prøver hele tiden på at udvide aktivitetsniveauet mere indadtil. Vi er en havn, hvor der tilbydes fem forskellige vandaktiviteter, og vi vil gerne tilbyde endnu flere. På den måde er Brejning en havn for alle, både børn og pensionister og alle dem derimellem, og det koncept arbejder vi hele tiden på at forbedre, siger Jackie Olsen.

Desuden arbejdes på, at klubhuset skiftes ud med bedre og større rammer. Og der er også planer om et vinterbadeområde.

Molerne er blevet forlænget på hver side af indsejlingen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce