Annonce
Trekantområdet

Havneaftalen er et regulær forræderi

Læserbrev: I 177 år har Kolding haft en velfungerende erhvervshavn, der gennem årene har klaret mange udfordringer med krige, oliekriser, og andre for samfundet indvirkende op- og nedture. Men indtil 2018 har erhvervshavnen dog også altid haft byrådets positive bevågenhed og opbakning, al den stund at havnen er en kommunal havn.

Men i november 2018 stoppede denne opbakning til havnen brat, da borgmester Jørn Pedersen, Venstre, i byrådet fik gennemtrumfet, at erhvervshavnen skal likvideres inden 2043.

Da den politiske enighed om beslutningen i byrådet krakelerede, blev Tobias Jørgensen, Venstre, indsat som ny formand for havnens bestyrelse. Men Tobias Jørgensens politiske ambitioner er tydeligvis større end interessen og evnerne for at arbejde for den virksomhed, han er formand for, altså erhvervshavnen i Kolding.

Annonce


Men i november 2018 stoppede denne opbakning til havnen brat, da borgmester Jørn Pedersen, Venstre i byrådet fik gennemtrumfet, at erhvervshavnen skal likvideres inden 2043.


Her i starten af november fremførte Tobias Jørgensen så, at der nu forelægger en havneaftale, som skal vedtages af byrådet den 24. november 2020. Da borgmester Jørn Pedersen kort efter erklærede sig tilfreds med oplægget til denne aftale, begyndte alle alarmklokker overalt at bimle og bamle, og ganske rigtigt, der var noget lusk i oplægget.

Jørn Pedersens politiske protege havde i havnens bestyrelse fået vedtaget en aftale, uden at havnens 12 virksomheder var blevet hørt overhovedet. Og ud af den blå luft er der dukket et gult interesseområde op, et helt nyt begreb, som ikke eksisterer i planloven, og som havnens virksomheder ikke kan bruge til noget som helst.

Havneaftalen er et regulær forræderi overfor virksomhederne på erhvervshavnen i Kolding.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce