Annonce
Trekantområdet

Havneformand tilfreds med historisk aftale om erhvervshavnens fremtid

Havnebestyrelsesformand Tobias Jørgensen (V) er sikker på, at der nu er landet en havneaftale som alle - både politikere og havnevirksomhederne - kan se sig selv i. Arkivfoto: Martin Ravn
- Hvis der opstår nogle spændende muligheder for et eller andet, så taler vi med Kolding Kommune om det. Men der bliver ikke tvangsflyttet en eneste virksomhed, forsikrer havnebestyrelsesformanden.

Kolding: - Du taler med en tilfreds havnebestyrelsesformand.

Sådan sagde Tobias Jørgensen, som også er byrådsmedlem for Venstre, da JydskeVestkysten sent mandag eftermiddag bad om hans kommentar til den historiske aftale om erhvervshavnens fremtid, der nu er enighed om mellem Kolding Erhvervshavns bestyrelse og i hvert fald et stort flertal i Kolding Byråd. Aftalen skal godkendes endeligt på byrådets næste møde.


Fra havnens side ved vi jo godt, at det er et fælles projekt at få skabt byudvikling side om side med en grønnere havn.

Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og formand for Kolding Erhvervshavn


- Jeg synes, det er en rigtig fornuftig aftale, som langt de fleste vil kunne se sig selv i. Og den  viser, at det er fornuftigt at tale sammen. Så kan vi nå langt, og fra havnens side ved vi jo godt, at det er et fælles projekt at få skabt byudvikling side om side med en grønnere havn, siger Tobias Jørgensen, som har stået i spidsen for erhvervshavnens arbejde med at udvikle det udspil, der har været grundlaget for de seneste dages forhandlinger frem mod den endelige aftale.

Annonce

God stil

Erhvervshavnens udspil og den endelige aftale adskiller sig især ved to ting:

Dels at det område, som havnen her og nu skal afgive til byudvikling, er 9000 kvadratmeter større end det, havnebestyrelsen havde tænkt sig.

Dels er der nu udpeget et kæmpestort såkaldt interesseområde på 135.000 kvadratmeter primært midt på sydkajen, hvor havnebestyrelsen fremover altid skal rådføre sig med Kolding Kommune, før der sker ændringer - eksempelvis forlængelse lejekontrakter eller indgåelse af nye. Det ændrer ikke på, at havnebestyrelsen har den fulde juridiske ret til at træffe den slags beslutninger, men aftalen om at skulle tale sammen først kan måske påvirke beslutningerne mere i retning af Kolding Kommunes interesser om byudvikling.

Tobias Jørgensen afviser, at virksomhederne i den gule zone har noget som helst at frygte.

- Overhovedet ikke, og hvis nogen føler det, så har vi en udfordring i at få talt sammen om det. I den gule zone skal vi bare have en åben drøftelse om aktiviteterne, når der sker ændringer, og den drøftelse beror selvfølgelig på en gensidig respekt, siger Tobias Jørgensen, som beskriver den gule zone som "nabozonen".

- Her er det god stil lige at kontakte naboen, før der sker ændringer, ligesom det er god stil at kontakte sin nabo derhjemme, før man bygger en ny carport. Vi vil være verdens bedste naboer, og hvis der opstår nogle spændende muligheder for et eller andet, så taler vi med Kolding Kommune om det. Men der bliver ikke tvangsflyttet en eneste virksomhed, forsikrer havnebestyrelsesformanden.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce