Annonce
Erhverv

Havneformand trækker sig

Torkild Christensen (DF) har trukket sig som formand for Vejle Havn. Arkivfoto
Annonce
vejle - Torkild Christensen (DF) trak sig mandag aften fra posten som formand for Vejle Havn.

Her fik havnebestyrelsen fremlagt den rapport, som bestyrelsen selv havde bestilt hos revisionsfirmaet PwC, da der længe har været fokus på havnens forbrug og bogføring.

I en kortfattet pressemeddelelse skriver Torkild Christensen, at han træder tilbage som formand for bestyrelsen.
Annonce

Ikke med på drukture

- Jeg har ikke på noget tidspunkt været direkte med i drukture og andet mistænkeligt, men jeg har haft 100 procent tillid til havnechefen. En tillid, som rapporten i dag desværre viser, ikke burde være til stede, skriver Torkild Christensen.

Vejle Amts Folkeblad har talt med den nu forhenværende formand for at høre konkret, hvilke tillidsbrud der er tale om. Men Torkild Christensen ønsker ikke i aften at uddybe, hvad revisionsrapporten konkluderer.

Det skyldes, at Vejle Havn i morgen udsender en pressemeddelelse på vegne af bestyrelsen, der også tæller tidligere borgmester Leif Skov (S) og den nuværende borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).
Annonce

En stor storm

- Jeg har tidligere sagt i avisen, at det her var en storm i et glas vand. Nu viser rapporten, at det er en temmelig stor storm. Det havde jeg håbet, at det ikke var, og det må jeg tage konsekvensen af, siger Torkild Christensen til avisen.
Annonce

Havnens egne penge

I sin pressemeddelelse fastholder han, at der ikke er tale om et forbrug af kommunale penge. Det skyldes diskussionen om den kommunale selvstyre havn, som kan ende tilbage på rent kommunale hænder, hvis havnen lander et driftsunderskud fem år i træk.

- En ting, som man har fastholdt meget, var, at det var kommunale penge, der blev brugt. Da havnen har en egenkapital på over 100 million kroner, vil jeg fortsat hævde, at det kun er i teorien, at der nogensinde kan blive tale om at bruge kommunale kroner på Vejle Havn, skriver den afgåede formand.
Annonce

Vejle Amts Folkeblad følger op på sagen onsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce