Annonce
Trekantområdet

Havnepenge droppes indtil videre - automatsystem forsinket

Gæstersejlerne i Gl. Havn kan fortsat gøre brug af faciliteter uden at skulle betale. Betalingssystemet er på vej, men er forsinket. Desuden er man ikke helt færdig med at drøfte, hvordan betalingen skal ske, så sandsynligvis bliver resten af sejlersæsonen en gratis fornøjelse i Gl. Havn. Foto: Nana Hanghøj
Sommerferie og sejlsæson er godt i gang, og gæstesejlerne i Gl. Havn har indtil videre kunne glæde sig over gratis havnepladser. Det kommer de sandsynligvis resten af sæsonen, for automatsystem er forsinket.

Fredericia: Diskussionen om straksbetaling for gæste-havnepladser, og gratis autocamper-overnatning i Kanalbyen kan forstumme for en stund. Fredericia Kommune har sat betalingssystemet for Gl. Havn på stand by indtil videre.

- Det automatsystem, der skal bruges til at trække billet til overnatning, bliver forsinket i mindst nogle uger, og det betyder, at vi vil være så langt henne på sæsonen, at vi vurderer, at vi skal vente med at sætte det i værk, siger chef for teknik og miljø i Fredericia Kommune Rene Olesen.

Betyder det, at I helt dropper det indtil næste sæson?

Annonce

- Det gør det sandsynligvis. Vi skal have systemet testet, før det kan sættes i gang, og så skal vi også finde den helt rigtige model, siger Rene Olesen.

Samme pris eller ej

Det har givet anledning til debat og fra nogle sider kritik, at Fredericia Kommune lagde op til, at der skulle betales havnepenge, så snart man lagde til kaj. Der skulle ikke være forskel på, hvorvidt man blot lå til nogle timer eller overnattede.


Det automatsystem, der skal bruges til at trække billet til overnatning, bliver forsinket i mindst nogle uger, og det betyder, at vi vil være så langt henne på sæsonen, at vi vurderer, at vi skal vente med at sætte det i værk.

Driftschef i Fredericia Kommune Rene Olesen.


Overvejer I at ændre på den beslutning?

- Jeg tror, at reglerne er sådan i de fleste havne, men nu giver vi os tid til at drøfte det, siger Rene Olesen.

Vurderingen for havnepengene har været, at det er svært at administrere en ordning, hvor der gøres forskel på betalingen.

- Og det er faktisk samme ordning, vi har haft de tidligere år, at man betalte, når man lagde til, men der blev den bare administreret af Havnegrillen, siger Rene Olesen.

I det nye system skal sejlerne trække en kvittering for at vise, at de har betalt for havnepladsen. Den oprindelige plan var, at det skulle ske indenfor den første halve time ved kaj.

Vil I overveje om der kan laves en ordning med, at man kan ligge ved kaj nogle timer uden at skulle betale? Blandt læserne har der været forslag om, at man først skal betale fra kl. 18?

- Der er flere muligheder, og dem vil vi nu give os god tid til at overveje, siger Rene Olesen.

I forhold til gratis overnatning for autocamperne, så er det Kanalbyens ordning. Men også den har projektdirektør Tim Halvorsen fra Kanalbyen givet udtryk for, at han vil drøfte efter sommerferien med de øvrige medlemmer af det nye byforum.

Annonce

Turist-service

Blandt kommentarerne på Fredeicia Dagblads facebookside har kritikken også lydt, at man ved betalings- og kontrolordningen vil skræmme turister væk.

Nogle foreslår en ordning med en "havnefoged", som samtidigt kunne være en hjælp for gæstesejlerne. Kunne det være en mulighed?

- Det kunne det måske, men indtil videre fortsætter vi, som det er med gratis pladser, og så må vi se, siger Rene Olesen.

I automaten skal gæsterne både til lands og til vands efter planen kunne trække en kode til baderummene i den nye toiletbygning bag Havnegrillen. 

Bliver den ordning klar?

- Det skulle den gerne, men der kommer nok til at gå næste uge med, før vi er klar, siger Rene Olesen.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle For abonnenter

Serie-kriminel blev ejer og direktør af konkursramt motorkontor: Så forsvandt millionbeløb ud af kontoen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce