Annonce
Trekantområdet

Havneplan skrider frem som planlagt: Nedrivning af Espersen er gået i gang

Havneselskabet ADP A/S er i gang med en havneplan til 160 millioner kroner, som skal gennemføres på fem år. Det betyder blandt andet, at der skal laves en såkaldt pre-gate fra krydset Strandvejen/Vestre Ringvej/Nyhavnvej. Desuden laves der en vej inde på havneområdet langs Strandvejen. Mandag 3. august går Fredericia Kommune i gang med en udvidelse af krydset, hvilket kan betyde forsinkelser for trafikanterne på Strandvejen. Foto: Mads Dalegaard
ADP's gamle administrationsbygning bliver revet ned i løbet af 2020.
Annonce

Fredericia: Frem til og med 2024 lægger havneselskabet ADP A/S 160 millioner kroner i udviklingen af Fredericia Havn.

I flere år har Fredericia Havn været udfordret af pladsmangel, og da der ikke er plads til udvidelse på land, og det bliver for dyrt at udvide ud i havnebassinet, udarbejdede ADP i efteråret 2019 en havneplan for de fem år. Den er nu i fuld gang med at folde sig ud.

- Det kører. Vi har fulgt planen fuldstændigt som planlagt. Corona eller ej så tror vi stadig på, det er det rigtige at gøre, fortæller administrerende direktør i ADP Rune D. Rasmussen.

Coronakrisen har heller ikke betydet forsinkelser af havneplanen. I februar flyttede ADP's administration fra bygningen på Centerhavnsvej ind i nybyggeriet Port House.


Det kører. Vi har fulgt planen fuldstændigt som planlagt. Corona eller ej så tror vi stadig på, det er det rigtige at gøre.

Rune D. Rasmussen


- Den gamle kontorbygning er i gang med at blive taget ned indvendig og vil være fjernet i løbet af 2020. Allerede næste år vil vi have nye pakhuse klar til kunderne. Der er en fin efterspørgsel efter det, fortæller han.

Annonce

Grøn bro er væk

Espersen-bygningen er også ved at blive revet ned. I første omgang er der sat gult hegn op omkring bygningen, fordi en nedrivning begynder indefra.

- De her nedbrydninger er komplekse ting, for det er en ældre bygning, og der er miljø- og saniteringskrav, som skal overholdes, forklarer Rune D. Rasmussen.

Derfor vil nedrivningen af Espersen foregår i løbet af 2020 og begyndelsen af 2021.

GC Riebers betonsilo bliver også fjernet. Her er nedbrydningen indvendig godt i gang. Den grønne bro fra siloen til GC Rieber blev fjernet lige før sommerferien. Selve siloen vil være helt væk omkring årsskiftet.

- Nedrivningerne bliver mere synlige i efteråret, konstaterer Rune D. Rasmussen.

I Møllebugten bliver bygningen, hvor Azelis hører til, revet ned, da der skal være plads til nye pakhuse, ligesom der bliver opført en ny bygning til havnearbejderne.

- Det nye havnehus vil stå klart i 2021. Det bliver mere tidssvarende med moderne faciliteter, forklarer han.

Annonce

Trafik skal registreres i pre-gate

Udvidelsen af Strandvejskrydset går i gang 3. august, og når Fredericia Kommune er færdigt med sit arbejde, fortsætter havneselskabet arbejdet ind i 2021.

- Vi arbejder videre inde på vores egne arealer med blandt andet pregate og isps-hegn, siger Rune D. Rasmussen.

Fremover skal lastbilerne til havnen ledes ind via krydset Strandvejen/Vestre Ringvej/Nyhavnvej gennem en gate - en port - til havneområdet, da isps-hegnet bliver flyttet, så det løber langs med Strandvejen. Indgangen ved Centerhavnsvej bliver lukket for indkørende trafik. Hermed vil al trafik til havnen blive registreret i gaten.

Formålet er at mindske havnens tunge trafik ind mod byen ved at lede trafikken af i Strandvejskrydset, ligesom håbet er at mindske farlige situationer med cyklister i krydset ved Holstensvej.

Isps-hegnet indrammer i dag kun en del af havnearealet. Fremadrettet vil hele havnen være bag hegn - med det formål at øge sikkerheden, da der i dag jævnlig færdes cyklister og elscootere på havneområdet. Det vil ADP gerne have lukket af for for at øge sikkerheden i en fremtid, hvor flere lastbiler fra Taulov vil betyde øget trafik på havneområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce