Annonce
Vejle

Healing Rejser fortsætter ceremonier efter kvinde endte i kunstig koma

Politiet fik lørdag 3. oktober en anmeldelse om, at der i forbindelse med en udrensningsceremoni var sket en ulykke, hvor den 68-årige kvinde efterfølgende blev indlagt. Ifølge kvindens datter og ægtemand skete det hos Healing Rejser, der ligger i Kollemorten. Foto: Jim Hoff
Ægtemanden og datteren til den 68-årige kvinde kritiserer Healing Rejser for at fortsætte med nye ceremonier en uge efter ulykken.
Annonce

Kollemorten: Pladserne er revet væk til nye ayahuasca-ceremonier i Kollemorten mellem Give og Tørring.

På Healing Rejsers egen hjemmeside kan man se, at virksomheden i denne uge holder et udsolgt retræte med tre nye ayahuasca-ceremonier. Ayahuasca er en hallucinerende drik. Det indeholder det psykedeliske stof DMT, som er ulovligt i Danmark.

"Den første morgen er der mulighed for at deltage i en morgen purge. Denne foregår med Sangre Degrado. Sangre Degrado også kendt som Drageblod hjælper dig med at rense mavesæk og tarme. I løbet af retræten serveres Bloodbrain, der er en junglemedicin for hjerne, hukommelse og blodrensning", skriver Healing Rejser på dets hjemmeside om retræten, der koster 5700 kroner.

De nye ceremonier sker blot en uge efter, at 68-årig kvinde kom så alvorligt til skade, at hun måtte lægges i kunstig koma på Odense Universitetshospital. Kvinden indtog ifølge Sydøstjyllands Politi et stof i forbindelse med en udrensningsseance i Kollemorten. Hun er efterfølgende blevet vækket, men er stadig indlagt.

Flere kilder inklusiv kvindens egen mand fortæller, at ulykken skete i hænderne på Healing Rejser i forbindelse med netop en ayahuasca-ceremoni. Bjarne Padavaya Roursgaard, der er leder og ejer af Healing Rejser, vil hverken be- eller afkræfte dette.

Annonce

Familiemedlemmer kritiserer

Familiemedlemmer til den 68-årige kvinde kritiserer nu Healing Rejser for at fortsætte ceremonier uanfægtet efter ulykken.


Jeg kan ikke mere skjule min vrede over det, der er sket, og jeg oplever det fuldstændig respektløst overfor min kone og min familie, at Healing Rejser fortsætter uanfægtet, som om intet var sket


Vejle Amts Folkeblad har været i kontakt med kvindens mand. Han ønsker ikke stå frem ved navn, men har givet avisen lov til at bruge hans opslag fra Facebook-gruppen "Ayahuasca Danmark".

"Jeg har været på nippet til at miste min kone, mine børns mor, mine børnebørns bedstemor på grund af en ayauascha-ceremoni hos Healing Rejser sidste weekend. Min kone er kun i live i dag takket være nogle dygtige læger og sygeplejersker på Odense Universitetshospital. Ellers skulle vi til at arrangere begravelse nu," skriver han og fortsætter:

"Jeg kan ikke mere skjule min vrede over det, der er sket, og jeg oplever det fuldstændig respektløst overfor min kone og min familie, at Healing Rejser fortsætter uanfægtet, som om intet var sket. Skal der virkelig et lig på bordet, før det stopper?"

Også den 68-åriges datter undrer sig over, at Healing Rejser allerede er i gang igen.

- Jeg synes, det virker respekløst over for den tilstand, min mor er i. Jeg havde håbet på, at centret tog en længere refleksionsperiode. Jeg er meget berørt af det her, siger hun.

Datteren fortæller, at det ikke var selve ayahuasca, som gjorde moren syg. En række faktorer var skyld i ulykken, men hun er stadig uforstående over for, at Healing Rejser fortsætter så kort tid efter.

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Padavaya Roursgaard, men han er ikke vendt tilbage.

Forrig weekend kom en kvinde alvorligt til skade under en ayauascha-ceremoni. En uge efter holder Healing Rejser nye ceremonier. Foto: Screendump fra Healing Rejser.
Annonce

Politiet undersøger stadig stof

Højesteret slog i 2018 fast, at det er forbudt både at importere og drikke ayahuasca. Ekstra Bladet foreholdt overtrædelsen for Bjarne Padavaya Roursgaard, der reklamerer for brugen af ayahuasca mange steder på sin virksomheds hjemmeside.

- Vi reklamerer for ayahuasca, fordi vi ikke mener, at det er ulovligt, mere har jeg ikke at sige, sagde Bjarne Padavaya Roursgaard til Ekstra Bladet.

Bjarne Padavaya Roursgaard bærer titlerne shaman og psykoterapeut, fremgår det af Healing Rejser. Shaman og pskykoterapeut er dog ikke beskyttede titler, så alle kan i princippet kalde sig begge dele. Det fremgår ikke på hjemmesiden, hvorvidt Bjarne Padavaya Roursgaard har en sundhedsfaglig baggrund.

Sydøstjyllands Politi efterforsker stadig sagen. Og ifølge vicepolitiinspektør Carsten Thostrup har politiet endnu ikke modtaget resultaterne fra analysen af det stof, kvinden indtog.

- Vi ved endnu ikke, om det indeholder ulovlige stoffer. Vi vil have fast grund under fødderne, før vi går videre med sagen, siger Carsten Thostrup.

Så Healing Rejser er i dets gode ret til at fortsætte ceremonierne?

- Vi har ikke nogen mulighed for at stoppe seancerne med det grundlag, vi har nu, siger Carsten Thostrup.

Næste weekend holder Healing Rejser en ny ayahuasca-ceremoni på Sjælland. De ti pladser til kurset er udsolgt.

Fra stammefolk til danskere

Ayahuasca er en psykedelisk bryg - en slags te.

Ayahuasca er blevet benyttet i rituel sammenhæng af stammefolk i den sydamerikanske jungle gennem flere hundrede år. Som oftest varetages sådanne ritualer af shamaner, der fungerer som en slags spirituelle guider under stofoplevelsen.

Der er i de senere år i den vestlige verden blevet åbnet flere og flere centre, hvor stofferne ligeledes indtages i guidede ceremonier.

I bryggen findes et planteekstrakt, der indeholder det psykedeliske stof DMT (dimetyltryptamin) samt monoaminoxidasehæmmende stoffer fra andre planter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce