Annonce
Hedensted

Hedensted langt over bekymringsgrænse: - Svært at målrette indsats

På en uge er 18 borgere fra Hedensted Kommune blevet smittet med covid-19. Foto: Mads Dalegaard
Antallet af nye coronatilfælde har aldrig været højere i Hedensted Kommune. De smittede er dog så geografisk og aldersmæssigt spredt, at der endnu ikke gribes efter et nyt værktøj.
Annonce

Hedensted: Med 18 nye coronasmittede i Hedensted Kommune den seneste uge er antallet nu på det højeste niveau siden udbruddets begyndelse.

Samtidig placerer det kommunen et pænt stykke over den såkaldte bekymringsgrænse på 20 positive tests pr. 100.000 indbyggere.

Det er dog endnu ikke noget, der får Hedensted Kommune til at gribe ned i posen med særlige tiltag for at få tallet mere under kontrol.

For nuværende er de smittede nemlig så bredt fordelt både aldersmæssigt og geografisk, at det ikke kan lade sig gøre at målrette en indsats.

- I Vejle kunne man slå på ungdomsuddannelserne, da de unge bonnede ud, og i Aarhus og til dels Horsens var der bestemt miljøer, man kunne sætte ind ved. Men i Hedensted kan vi ikke se et mønster, og derfor er det også svært med særskilte initiativer, siger René G. Nielsen, chef for social omsorg.

Annonce

Følger udvikling nøje

Såfremt der ikke tegner sig et generelt billede, er det i stedet de generelle vejledninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der danner rammen om coronainitiativer.

I mellemtiden centrerer coronaindsatsen sig i øjeblikket på at tænke fremtidsscenarier igennem.

- Der er ikke umiddelbart anledning til at foretage sig yderligere, men hvis vi kan se en fortsat stigende tendens, skal vi have tænkt mulighederne igennem. Det kunne blandt andet være i form af en mere generel information til foreningslivet eller andre interne procedurer for forsamlinger, men lige nu ser vi bare tingene an, siger René G. Nielsen.

I alt er der i Hedensted Kommune foretaget 15.635 tests siden marts. Heraf er 77 - svarende til lige under en halv pct. - testet positive.

Det har endnu ikke været muligt at få en statistik over, i hvilke postnumre de smittede hører hjemme.


Vores "bekymrende" incidenstal over 30 er udtryk for, at vi i hele Hedensted Kommune har 18 nye smittede. Så det er stadig ikke mange.

René G. Nielsen, chef for social omsorgAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Annonce