Annonce
Hedensted

Hedensteds børnepasning er dyrere end Vejle og Horsens: Lokale politikere er ikke enige om niveauet

Prisen for at få passet sine børn i Hedensted Kommune er generelt højere end i Horsens og Vejle. Arkivfoto: Morten Pape
Hedensted-borgere betaler mindst et par hundrede kroner mere om måneden for at få passet deres barn end naboerne i Horsens og Vejle. Flere politikere mener, prisen bør sænkes - bare det ikke går ud over normeringen.

Hedensted: Skal det være billigere at få passet sine børn i Hedensted Kommune, eller er det nuværende niveau rimeligt?

Det spørgsmål deler vandene blandt spidskandidaterne til kommunalvalget.

Prisen for børnepasning udregnes som en procentsats af kommunens faktiske omkostning. En kommune må maksimum opkræve 25 pct. af prisen af forældrene, og gerne mindre.

Annonce

I dag koster en dagplejeplads i Hedensted Kommune 3223 kroner om måneden, en vuggestueplads koster 3605 kroner plus mad, en børnehaveplads koster 2074 plus mad og en SFO heldagsplads 1974 kroner.

Derudover er der mulighed for at få tilskud til hjemmepasning. 6387 kr. for hjemmepasning af småbørn og 4457 kr. for større børn.

Tilskuddet til hjemmepassere er højere i Hedensted end i Vejle og Horsens, men også prisen for daginstitutioner eller dagpleje er højere i Hedensted. Eneste sted, Hedensted ikke er dyrest, er på SFO-delen.

Flytter du mod syd kan du f.eks. spare 412 kroner om måneden på en dagplejeplads, 175 kroner på en vuggestueplads og 124 kroner på en børnehaveplads.

Også i Horsens slipper børnefamilierne billigere med hhv. 186 kroner (dagpleje), 246 kroner (vuggestue) og 279 kroner (børnehave) mindre om måneden end i Hedensted. Tilgengæld er normeringen her dårligere end i både Hedensted og Vejle

Er det rimeligt, og hvad skal prisen på børnepasning være? Det har vi spurgt spidskandidaterne om. Se svarene herunder.

A Socialdemokratiet

Kasper Glyngø. Arkivfoto Michael Svenningsen

- Jeg synes, vi har et fornuftigt niveau. Der er ikke mange henvendelser på prisen, og for mig er normering og indholdet i det dagpasningstilbud, vi har, mere væsentligt.

B Radikale Venstre

Claus Bjørn Madsen stiller op til byrådet i Hedensted kommune for Radikale Venstre. KV21. Onsdag 8. september. 2021. Foto: Mads Dalegaard

- Generelt ligger taksterne i den høje ende, og Radikale Venstre så gerne, at priserne ikke blev forhøjet i en periode. Kvaliteten er dog vigtigst. En anden mulighed er at lave mere fleksible prismodeller, som man har gjort på SFO-området. Arbejdspladser bliver generelt mere fleksible med hjemmearbejdsdage og 4-dages arbejdsuger m.v. Den udvikling skal kommunen tilpasse sig. Vi skal fastholde alternativerne som hjemmepasning og private pasningsordninger.

D Nye Borgerlige

Rune Mikkelsen stiller op til byrådet i Hedensted for Nye Borgerlige. Foto: Morten Pape

- Jeg synes, prisen ligger i den høje ende. Nye Borgerlige vil ikke have stigninger på dette område. Og det skal naturligvis ikke gå udover normeringen. Det bliver en del af vores forhandlinger ved en konstituering, hvis der bliver en borgerlig borgmester.

F Socialistisk Folkeparti

Mads-Peder Winther Søby. Arkivfoto: Lars Juul

- Vi så gerne, at taksterne på børnepasning blev sat ned. Det er dyrt, at få sit barn passet. Derudover så vi gerne at skoledagen blev kortere. På den måde, ville forældrene også få mere SFO for pengene.

I Liberal Alliance

Lars Bro. Arkivfoto

- Det vigtigste for Liberal Alliance er ikke nødvendigvis prisen, men derimod at forældrene har valgfrihed i forhold til at vælge mellem offentlige og private tilbud. Desværre er den nuværende regering i færd med, de facto, at gøre det umuligt at drive en privat pasningsordning. Det skal vi modarbejde med alle midler.

K Kristendemokraterne

Birgit Jakobsen. (KD) Arkivfoto: Mads Dalegaard

- Først og fremmest er KD tilhænger af det frie valg, både det offentlige og det private. Vi er særligt glade for, at tilskud til hjemmepasning er en mulighed her i kommunen. Vi skal selvfølgelig ikke i dagpasning prismæssigt ligge højere end Horsens og Vejle. Men indhold og kvalitet betyder alt, og vi mener, der bør arbejdes for minimumnormeringer. Desuden er vi fortalere for at opprioritere dagplejen og give dem bedre betingelser.

O Dansk Folkeparti

Hans Kristian Skibby. (DF) Arkivfoto: Mads Dalegaard

- DF synes, det er rigtig godt, at børnefamilierne tilbydes en økonomisk håndsrækning, når en af forældrene vælger at være hjemmegående udover barsel. Det er trygt for børnene og godt for forældrene. Selve prisen på SFO, dagpleje og børnehaver må bestemt gerne sænkes, men det er ikke et kardinalpunkt for DF. Derimod vil vi hellere rette fokus på normering og kvaliteten i de tilbud, som der leveres til kommunens børnefamilier.

V Venstre

 Ole Vind. Arkivfoto: Michael Svenningsen

- Prisen skal være lavere end i Vejle og Horsens - og normeringen skal være højere end de to steder.

Ø Enhedslisten

Mikael Bützow Mogensen

- Vi foreslår samme takster som i Horsens, og at betaling for hjemmepasning udfases.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Læser undrer sig: Hvordan kan NPV få lov til at placere boliger ud mod så støjende en vej?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Annonce