Annonce
Hedensted

Heidi blev ansat til at hjælpe butikkerne - en uge efter slog coronaen til

Der er ikke nær så meget liv i byerne, som der plejer, og mange butikker og små erhvervsdrivende er hårdt ramt på økonomien. Kommunens nye erhvervskonsulent, Heidi Baltzer Schmidt, står klar til at lytte, vejlede og sparre. Foto: Mads Dalegaard
37-årige Heidi Baltzer Shcmidt har fået noget af en ilddåb som erhvervskonsulent i Hedensted Kommune. Alle planer om udvikling er sat på "stand by" - lige nu handler det om overlevelse.

Hedensted: - Om jeg har travlt? Ja, helt ekstremt.

37-årige Heidi Baltzer Schmidt er gået udenfor til et øjebliks frisk luft, da Folkebladet fanger hende på telefonen.

Det er omkring en måned siden, hun havde sin første dag på jobbet i den nyoprettede stilling som erhvervskonsulent med fokus på detailhandlen i Hedensted Kommune, men på den korte tid har verden forandret sig markant.

- Jeg havde en drøm om at samle erhvervslivet, webhandlen og butikkerne på tværs af kommunen og få dem til at se, hvor meget de har brug for hinanden. Men ret hurtigt kom mit job til at handle om noget helt andet. Butikker og virksomheder er i krise, og de har brug for nogen at sparre med, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Annonce
Heidi Baltzer Schmidt nåede knap at starte i jobbet som erhvervskonsulent, inden coronakrisen ændrede verden - og det lokale handelsliv - markant. Foto: Mads Dalegaard

Synlig på sociale medier

Med en fortid som selvstændig erhvervsdrivende med Helsam i Hedensted, ved hun fra egen krop en masse om, hvordan det er at stå på den side af disken. En krise som den, detailhandlen står i lige nu, har hun dog ingen erfaring med.

- Det er der ikke nogen, der har. Det er så nyt for os allesammen, og vi må bare prøve at agere i det, så godt vi nu kan. Det, jeg opfordrer meget til, er, at vi skal være synlige på de sociale medier. Hvis man kan give en god service og tilstedeværelse nu, kan man regne med loyale kunder i fremtiden, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Hun forstår godt, det kan være svært, når mange erhvervsdrivende er tvunget til at holde lukket i en periode, og når en trang økonomi og tunge overvejelser om at lukke helt ned trænger sig på.

- Men det handler om at tænke ud af boksen. Det kan være anlægsgartneren, der lader kunden facetime fra haven, så han kan vejlede om, hvilken plante der vil passe til netop det bed, eller blomsterhandleren, der laver online kursus i at binde kranse, siger hun.

Tro på fremtiden

Heidi Baltzer Schmidt er ansat under Hedensted Erhverv, hvor hendes særlige fokus er på detailhandel, webshops, gårdbutikker mv.

Foruden selv at have haft butik i Hedensted fra 2009-2013, har hun erfaring fra en stilling hos Helsam Engros A/S, hvor hun har været sparringspartner for detailkæden i forhold til salg, markedsføring, indretning og drift af kædens butikker. Hun har også været brand manager og har fået syv hudplejeprodukter til at gro på det danske marked.

- Jeg ved en hel masse om ageren på sociale medier, onlinesalg med videre. Og det er netop noget af det, der er brug for lige nu - og også på den anden side af coronakrisen. Handel går ikke af mode, og jeg ved, at der stadig er behov for et lokale handelsliv, men det er vigtigt at tænke nye muligheder ind for hver enkelt erhvervsdrivende. Dem, der klarer sig godt, er også dem, der er aktive på de sociale medier, og som ruster sig til fremtiden og har en tro på, at den kommer til at se lys ud igen, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Aktiv familie

Selvom hun er ny i jobbet som erhvervskonsulent, kender hun allerede mange af kommunens selvstændige erhvervsdrivende.

- Jeg kender selvfølgelig nogle fra dengang, jeg selv havde butik, hvor jeg også sad i bestyrelsen for Hedensted Handelsforening. Derudover så banker mit hjerte for detail og for lokal handel, og jeg handler alt, hvad jeg kan i kommunen. Det har jeg altid gjort. Derfor ved jeg, hvem mange er, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Hun er født og opvokset i Hedensted og bor stadig i byen i dag sammen med sin mand, Poul, og parrets seksårige søn Frode. Fritiden går i høj grad med at engagere sig i lokalmiljøet, og familien er blandt andet involveret i Majfesten, fodboldklubben og ind til for nylig sønnens børnehavebestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist kørte ind i siden på modkørende

Annonce