Annonce
Jelling

Heidi er både almindelig mor og toptrænet bikini fitness-model

Bruger man fitness-rummet i Gormshallen, har man måske mødt Heidi Bæk Sohn. Hun træner helst en gang om dagen, så hun er flittig gæst i centret. Foto: Mette Mørk
Konkurrence-genet er stort hos Heidi Bæk Sohn, så da hun begyndte at dyrke fitness, var det ikke bare for motionens skyld. Til efteråret skal hun til DM i bikini fitness.

Jelling: Det er lige før, at man kan kalde Heidi Bæk Sohn for almindelig mor om dagen og bikini fitness-model om natten.

Hun forsøger nemlig at være begge dele i en travl hverdag, hvor der på den ene side er et arbejde at passe og tre børn at holde styr på. Hun er uddannet veterinærsygeplejerske, hvilket hun underviser i på Hansenberg i Kolding, og så bor hun i hus i Jelling sammen med Thomas, der har datteren Emma Marie på ni år, mens de sammen har Ditte Marie på fem år og Villads Emil på to år.

På den anden side er der så en sportsgren, som kræver utrolig træningsdisciplin og en præcis kostplan, og som Heidi Bæk Sohn har været i gang med i lidt over to år.

- Det er blevet mere en livsstil end en sport, men jeg er overhovedet ikke træt af at dyrke det. Nu er det også en interesse, hvor jeg bliver klogere på kost, kan gå i dybden med min træning, og kan prøve ting af. Det har jo gjort, at min krop er meget sensibel, så selv de små ændringer i kost eller træning kan jeg mærke, siger hun.

Annonce

Det er meget vigtigt for mig, at børnene ikke er særlig meget involveret. De skal ikke tænke over udseende eller tro, at al mad skal vejes. Og siger min kostplan, at jeg skal have torsk, så griner vi lidt af, at der lugter af fisk, mens de får risengrød.

Heidi Bæk Sohn, bikini fitness-model

Torsk og risengrød

Som udgangspunkt træner hun en til to timer dagligt, og med både træning og kost skal der tages højde for, hvornår hun skal til konkurrence. Jo tættere på konkurrencen, jo mere minutiøs skal det hele være.

- Det skal så kobles med familielivet, så det kræver for eksempel kreativitet i forhold til madplanen. Jeg vil helst heller ikke miste tid med børnene, så jeg træner om aftenen, når de er lagt i seng, eller om morgenen, hvis jeg skal møde sent. På den måde er det også fedt ved den her sport, at jeg bare kan bruge det lokale fitnesscenter i Gormshallen, siger Heidi Bæk Sohn.

Hun går meget op i, at bikini fitness er hendes projekt – ikke hele familiens.

- Det er meget vigtigt for mig, at børnene ikke er særlig meget involveret. De skal ikke tænke over udseende eller tro, at al mad skal vejes. Og siger min kostplan, at jeg skal have torsk, så griner vi lidt af, at der lugter af fisk, mens de får risengrød, siger hun.

Har selv valgt det

Når der er lang tid til en konkurrence, kan Heidi Bæk Sohn godt gå en smule på kompromis med kostplanen, men hun har for eksempel også måtte tage sin egen madpakke med, da hun og Thomas sammen med nogle venner skulle til DAD-koncert. Der kom sporten alligevel i første række.

- Jeg har altid haft et stort konkurrencegen, og altid sat mig mål, så da jeg begyndte med fitness, skulle jeg også kunne klare noget bestemt, og det blev så bikini fitness. Det er noget, jeg har valgt, så man skal ikke synes, at det er synd for mig. Jeg kunne jo bare lade være, siger Heidi Bæk Sohn.

Selvom bikini fitness kræver en voldsom disciplin i forhold til kost og mad, så forsøger Heidi Bæk Sohn at lægge det til side, når hun er sammen med børnene. Sportens store fokus på udseende er ikke noget, de behøver at lære om. Foto: Mette Mørk

Afsted til DM

DAD-koncerten lå forud for et kvalifikationsstævne i Herning i foråret, hvor Heidi Bæk Sohn kvalificerede sig til DM på et efterfølgende wildcard, efter hun var et point fra kvalifikation i selve konkurrencen. Iført turkisblå bikini, makeup og et tykt lag tan – eller selvbruner, om man vil – lykkedes det hende altså i sidste ende at få en plads ved DM, der afholdes i Ringsted 12.-13. oktober.

- Det var mega fedt, men det var jo også derfor, jeg stillede op. Men jeg havde måske ikke regnet med, at det ville lykkes det første år, siger hun.

Forventningerne til DM er ikke en sejr denne gang, og føler hun sig ikke i form til det, så gælder kvalifikationsbilletten faktisk også til næste år. På sigt er det da også et mål at vinde DM, hvis hun får mulighed for at blive ved med at dyrke bikini fitness.

- Spørger du Thomas, så synes han nok, at det skulle stoppe nu, men det ved jeg nu ikke. Går det dårligt til DM, så vil jeg bare have lyst til at blive bedre, og går det godt, vil jeg gerne ride videre på bølgen, siger Heidi Bæk Sohn.

I Heidi Bæk Sohns liv skal der både være plads til at være almindelig familiemor og disciplineret bikini fitness-model. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce