Annonce
Hedensted

Heidi fra Løsning giver mændene baghjul i traktortræk: Ligger nummer to i DM-serie

37-årige Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning ligger i øjeblikket nummer to i DM-serien for minipullere op til 950 kilo. Fredag 20. august kan man møde både traktoren Little X, hende og resten af teamet i forbindelse med open by night 2021 i Hedensted. Foto: X-Team
Den 37-årige Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning kører traktortræk, og hun gør det faktisk så godt, at hun lige nu ligger nummer to i DM-serien, hvor hun er eneste kvindelige deltager.

Løsning: Den første danske kvinde på en minipuller siden engang i 90'erne hedder Heidi Bonde Jakobsen, og hun er fra Løsning.

Der er tale om den mindste klasse inden for traktortræk, hvor vægtgrænsen på minipulleren er 950 kilo inklusiv chauffør og brændstof. Sidstnævnte er i øvrigt methanol, som er 99 procent alkohol.

Teamet hedder X-Team, og minipulleren går under navnet Little X, der i øvrigt kan opleves i forbindelse med open by night fredag 20. august i Hedensted.

Annonce

Opgaven, når teamet er til traktortræk, er at trække en 7,5 tons tung slæde så langt som muligt, og det er Heidi Jakobsen faktisk så skrap til, at hun lige nu ligger nummer to i DM-serien - kun 1 point fra en delt førsteplads og udelukkende i konkurrence med mænd.

Der er i alt otte tilmeldte minipullere i serien, så ind til videre har seks ud syv mandlige chauffører fået baghjul.

DM afgøres 11. september

11. september afgøres det, om hun formår at snuppe DM-titlen ved den fjerde og sidste DM-afdeling i Års. Senest hentede hun en andenplads ved den tredje DM-afdeling i Brande. I samme weekend snuppede hun en førsteplads ved et pokalløb.

- Jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt. Det der med at slippe 2500 hestekræfter løs, det kan altså ét eller andet. Og så giver det da også blod på tanden at ligge i den sjove ende af feltet, siger 37-årige Heidi Bonde Jakobsen, der bor i et parcelhus på Saturnvej i Løsning sammen med børnene Merle og Magnus på henholdsvis 12 og 16 år, og kæresten Christian Nikolajsen, der også er en del af traktortræk-teamet bag Little X.

Til daglig arbejder Heidi Bonde Jakobsen i et bofællesskab i Hedensted.

Annonce

Hendes første sæson

-Det, der er lidt specielt ved Heidi, er, at det jo er hendes første sæson. Ved den første DM-afdeling i Brande kørte hun en tredjeplads hjem som helt nybagt chauffør bag gashåndtaget på Little X. Det er altså stærkt, siger Christian Nikolajsen.

Hendes rejse mod at blive traktortræk-kører startede i det små helt tilbage i 2007.

- Min far tog mig med til et traktortræk-event i Herning det år, og det var da meget sjovt. Dog uden at jeg gjorde mig nogen som helst tanker om, at det var noget, jeg selv skulle kaste mig ud i, siger Heidi Bonde Jakobsen.

Christian Nikolajsen kørte faktisk traktortræk på det tidspunkt, men de to kendte ikke hinanden før et par år senere. Christian er oprindeligt fra Ribe, men flyttede til Løsning, da han lærte Heidi at kende.

Annonce

Bygget op fra bunden af

- Vi fik barn sammen og koncentrerede os om det familiemæssige en fire-fem år. Men så gik den heller ikke længere. Vi begyndte at købe stumper og finde aflagte ting, og i vinteren 2018-2019 begyndte vi så at bygge Little X op helt fra bunden. Motor og ramme fandt vi i Sverige, fortæller Christian Nikolajsen.

Forinden havde Heidi prøvet at køre en anden traktor ved et træk i Gamst.

- Det var nu ikke nogen stor succes. Jeg syntes, at den var svær at styre, og blev vel også lidt forskrækket over de mange hestekræfter. Dog ikke mere forskrækket, end at jeg havde mod på at prøve igen. 2020-sæsonen blev jo smadret af corona, men her i 2021 har vi så kunnet køre igen, og det er da gået ganske godt, siger Heidi Bonde Jakobsen.


Det der med at slippe 2500 hestekræfter løs, det kan altså ét eller andet. Og så giver det da også blod på tanden at ligge i den sjove ende af feltet.

Heidi Bonde Jakobsen


Annonce

En dyr hobby

Parret erkender, at det ikke er en sport, man bliver rig af.

- Det er en hobby, der tager meget tid og mange penge. Jeg vil tro, at det har kostet i nabolaget af en halv million kroner at bygge Little X. Så vi er hele tiden på udkig efter sponsorer, siger Christian Nikolajsen.

- Der er en masse socialt i det. Vi er jo kun konkurrenter på banen. Ellers er vi faktisk én stor familie. Vi både snakker, fester og hygger os med hinanden, når vi er til et træk, siger Heidi Bonde Jakobsen, der er helt sikker på, at hun også kører traktortræk til næste år.

Heidi Bonde Jakobsen ses her sammen med sin bedre halvdel, Christian Nikolajsen, der også er en del af teamet bag Little X. Foto: Henrik Dolmer

X-Team

X-Team består af 11 mand, der mødes hver torsdag i et værksted i Bredebro, hvor der arbejdes på teamets to traktorer. Ud over Heidi Bonde Jakobsens traktor Little X råder man over en større traktor med to motorer.

Der er tale om to Hemi V8-motorer, hvor vægtgrænsen er 2,5 tons. Her er det Christian Nikolajsens svoger, der er chauffør.

I Little X sidder der "kun" en enkelt Hemi V8-motor. Der er tale om en motor, der kan klare 8.400 omdrejninger og levere 2500 HK.

Teamet råder blandt andet over egen lastbil, så de selv kan køre til og fra diverse traktortræk.

Teamets hovedsponsor er Svends Autolakering i Løsning.

X-Team stiller op med Little X ved open by night i Hedensted fredag 20. august, hvor man kan finde teamet på pladsen foran Nybolig i rundkørslen ved Haralds Plads.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Hedensted

Karen Margrethe vil ikke bare sætte sig i en stol og vente på, at solen går ned: Nu er hun ny formand for Ældresagen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce