Annonce
Alarm 112

Hele byen stod sammen om at fange tyv

Politiet kunne anholde tyven i løbet af blot en halv time. Det skyldtes en hurtig og resolut indsats fra en gruppe borgere. Arkivfoto: Michael Bager
Smykketyv blev pågrebet takket være årvågne borgere.

Brande: - Jeg kan næsten ikke takke dem nok, lyder det mandag fra indehaver af Brande Smykkecenter, Malene Bjerg, ovenpå en dramatisk episode, der tog sin begyndelse på parkeringspladsen bag hendes butik lørdag 11. april omkring klokken 15.30.

Her havde hun lavet en aftale om besigtigelse af en guldhalskæde med en mand, der oplyste, at han var fra Brande. Stedet havde hun valgt, fordi der er overvågning, og for en sikkerheds skyld havde hun allieret sig med sin mand Claus.

Og ganske rigtigt: Da manden, som havde reflekteret på Malenes annonce på DBA, havde set lidt på guldkæden, flåede han den ud af hænderne på hende og løb ud gennem porten. Derfra begyndte tingene dog at gå helt galt for manden, som ifølge politiets oplysninger i virkeligheden var en 33-årig mand fra Vejle. Da han løb ud på vejen, var han ved at blive kørt ned af en forbipasserende, Charlotte, som tilfældigvis også er en af Smykkecenterets kunder. Samtidig gjorde Malene Bjerg anskrig, så bilisten fulgte efter manden, der kastede halskæden efter hendes bil og tog flugten med to biler efter sig, kunden i den ene, Malene og Claus Bjerg i den anden. Desuden befandt Malenes ekspedient, Anne, sig sammen med sin mand og parrets tvillingedrenge i klapvogn sig tilfældigvis på Torvet, og de deltog også i forfølgelsen, bare til fods.

Annonce

Hornet i bund

I Torvegade løb tyven ind i en port, hvor han blev spottet af Charlotte, som trykkede hornet i bund og aktiverede katastrofeblinket. Imens havde Malene Bjerg alarmeret politiet, som kunne følge med i tyvejagten over telefonen. Vejlenseren fortsatte sin flugt på stisystemet bag Engparken, men blev igen opdaget på Gl. Thyregodvej, hvor den ene af de to tilkaldte politipatruljer kunne anholde den desillusionerede tyv.

Malene Bjerg er mandag fortsat helt rørt over al den hjælp, hun fik lørdag eftermiddag fra alle sider.

- Det var en hel by, der står sammen, konstaterer hun om jagten på tyveknægten, der altså endte med, at han blev anholdt en halv times tid efter, at han taget flugten.

Guldhalskæden er i øvrigt Malene Bjerg egen, og nu skal den ses efter for eventuelle skader i forbindelse med den hårde medfart, den fik.

Nyprisen for en tilsvarende halskæde er omkring 20.000 kroner, men det afhænger lidt af dagsprisen på guld, forklarer Malene Bjerg, som havde sat halskæden til salg for 8000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce