Annonce
Sydjylland

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Helle Dahl Jeppesen ser frem til igen at kunne byde kunder indenfor i sin dametøjsbutik Martin Møller, der ligger i Rødding. Arkivfoto: Chresten Bergh
Hos dametøjsbutikken Martin Møller i Rødding glæder indehaver Helle Dahl Jeppesen sig til at byde kunderne velkommen tilbage på mandag, men coronakrisens omkostninger er ikke sådan lige at ryste af sig.

Covid-19: Hun tør næsten ikke tro på det, men Helle Dahl Jeppesen, der er indehaver af dametøjsbutikken Martin Møller i Rødding, gik onsdag i gang med at gøre butikken klar til genåbning på mandag, efter regeringen og dens støttepartier meddelte, at butikker under 5000 kvadratmeter atter må slå dørene op.

- Jeg er da glad. Men det er meget blandet. Jeg har gået og haft ondt i maven over det længe, så man skal lige sluge den. Sidste gang, da de forlængede nedlukningen, blev jeg simpelhen så skuffet, fortæller Helle Dahl Jeppesen.

Coronanedlukningen siden 23. december har haft store omkostninger for hendes butik, så det bliver ikke sådan lige at komme ovenpå igen.

Annonce

- Det har haft store omkostninger både privat og på omsætningen. Det går også ud over dem derhjemme. Normalt har jeg nogle kæmpe uger med en stor omsætning i januar under udsalget. Så der har jeg mistet sindsygt meget, og det får jeg ikke dækket noget af.

Helle Dahl Jeppesen fortæller, at hendes omsætning i januar i år ligger på ti procent af en normal januar hos Martin Møller.

- I starten tænkte jeg slet ikke kreativt, men så har jeg haft live-salg fire gange. Det er der meget arbejde i bagefter med med post, fragt og betaling.

Derudover har Martin Møller en webshop, som blev startet op i efteråret, men den har ikke kunne holde butikkens omsætning oppe.

- Den har haft en lille betydning. Det er ikke noget, der redder mig, men mine faste kunder kan se på webshoppen, hvad der er kommet ind af nye varer. Jeg håber at fange nye kunder med den, men den er også for de eksisterende.

Tror på det

Hos Martin Møller satser man dog først og fremmest på den fysiske butik i Rødding.

- Jeg har da haft bekymringer om, om vi kunne overleve det her, selvom jeg tror på det. Man har også en grænse for, hvad man vil have af omkostninger i det. Både menneskeligt og økonomisk. Det er lidt op ad bakke for alle lige nu. Det kan vi ikke undgå. Men vi tror på det og satser på, at kunderne holder ved og nye kommer til, siger Helle Dahl Jeppesen.

Mens hun har haft sine fire faste og tre ungarbejdere hjemsendt med lønkompensation, har hun selv passet forretningen.

- Det har været hårdt. Jeg frygter, at regningen kommer lidt nu, selvom vi bare skal være klar. Jeg har bare knoklet.

Butiksindehaverens største frygt er, hvis forretningen bliver ramt af endnu en nedlukning. Men i første omgang glæder hun sig til mandag.

- Vi åbner på mandag med primært nye varer i butikken plus en slags slutspurt på udsalget. Det er også vigtigt, at vi ikke tiltrækker for mange på en gang, for vi skal ikke have folk til at stå i kø eller forsamle sig i butikken.

Martin Møller råder over 600 kvadratmeter med hverdags- og festtøj til kvinder fra 50 år og op.


Det har haft store omkostninger både privat og på omsætningen. Det går også ud over dem derhjemme. Normalt har jeg nogle kæmpe uger med en stor omsætning i januar under udsalget. Så der har jeg mistet sindssygt meget, og det får jeg ikke dækket noget af.

Helle Dahl Jeppesen, indehaver, Martin Møller


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce