Annonce
Kultur

Helle og Tina vil styrke både udfordrede og ikke-udfordrede parforhold: Byg broer og besøg hinandens metaforiske ø

Helle Lindholt (t.v.) og Tina Søgaard (t.h.) afholder 4. september et såkaldt prep-kursus, hvor de vil give redskaber til både udfordrede og ikke-udfordrede parforhold.
Helle Lindholt og Tina Søgaard, henholdsvis sognepræst og kirke- og kulturmedarbejder, vil gennem et kursus forbedre dit og din partners forhold. Blandt andet via en metaforisk brobygning og ø-visit.

Gauerslund: Er du blevet viet eller velsignet i enten Gauerslund eller Brejning kirker, kan du og din ægtefælle blive beriget med hjælperedskaber til parforholdet.

Helle Lindholt og Tina Søgaard, henholdsvis sognepræst og kirke- og kulturmedarbejder, holder 4. og 25. september et såkaldt prep-kursus, som er et gratis kursus i kommunikation for par.

Kurset udspringer af den høje skilsmisseprocent på landsplan, som Helle Lindholt og Tina Søgaard vil ændre på.

Annonce

- Kurset giver nogle ekstremt gode redskaber til at tackle de problemer, som alle møder i et parforhold. Tackle problemerne på en mere hensigtsmæssig måde, end man er vant til. Hvis vi bare kan flytte ét par, hjælper vi måske samtidig to børn til et bedre liv, siger Tina Søgaard.

Brobygning og ø-visit

Helle Lindholt, der har været fuldtidssognepræst i Gauerslund Sogn siden september 2019, påpeger, at selvom mange ægtepar tror, det kun er hos dem, det er en udfordring at leve sammen og vise kærlighed til hinanden, så er det et billede, som ses i langt de fleste parforhold.


Hvis vi bare kan flytte ét par, hjælper vi måske samtidig to børn til et bedre liv.

Tina Søgaard, kirke- og kulturmedarbejder i Gauerslund Sogn


Kurset, der oprindeligt stammer fra USA og er udviklet på basis af mere end 30 års forskning i, hvad der hæmmer og fremmer et parforhold, er derfor en mulighed for at blive klogere på hinanden samt styrke det skrantende ægteskab.

- Vi arbejder eksempelvis med dét, vi kalder ø-metaforen, hvor begge parter i forholdet skal forestille sig, at de bor på hver sin ø, og at de er nødt til at bygge en bro, for at de kan møde hinanden. Når parret befinder sig på en af øerne, er det afgørende, at man ikke begynder at diskutere, men at den modsatte part udelukkende lytter, hvorefter man efterfølgende kan bevæge sig over på den andens ø - det vil sige, at den hidtil lyttende får lov at tale, fortæller Helle Lindholt. Hun pointerer, at kurset også henvender sig til par, hvis ægteskab hidtil har været uden udfordringer.

Annonce

Vent ikke på problemerne

- Forskningen viser, at der er markant større chance for, at et parforhold bliver ved med at være godt, hvis man får de her redskaber med i værktøjskassen. Man kan trives nok så godt, hvorefter det hele pludselig går galt, og det handler derfor om, at man ikke venter på, at de her problemer opstår, men at man derimod forebygger dem, siger hun.

Helle Lindholt og Tina Søgaard har hidtil afholdt to prep-kurser i Gauerslund Sogn - begge gange med deltagelse af tre par.

Ønsker du at deltage 4. og 25. september, der fungerer som ét samlet forløb, skal du tilmelde dig kurset senest 20. august. Der er plads til otte par.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Kultur For abonnenter

Fem stjerner til den hidtil bedste danske Netflix-serie: 'Kastanjemanden' er fremragende forløst

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce