Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Frisk pasta med stegt kål og ristede mandler

Foto: Helle Troelsen

Kål er en særlig lækker spise, når den bruges rå i salater og stegt i god olivenolie. I denne ret har jeg brugt grønkål, som jeg har stegt møre i olivenolie sammen med hvidløg, salt og peber.

Egentlig kunne kålen serveres som tilbehør i mange retter, men her får den en fremtrædende rolle sammen med frisk pasta.

Pastaretter har vi importeret fra Italien, og derfor har jeg tilført denne ret de klassiske ingredienser fra det italienske køkken: frisk basilikum, bredbladet persille, hvidløg, olivenolie og rigeligt med friskrevet parmesan.

Annonce

Jeg har brugt en wokgryde til at stege kålene i rigeligt med olivenolie. Den kogte pasta får også en omgang stegning sammen med kålene. Friske krydderurter, parmesanost og ristede mandler steges ikke med.

Det er også typisk italiensk at kombinere tilberedte og rå råvarer, hvilket gør retten frisk og varieret i smagen.

Til fire personer

500 gram frisk båndpasta

12 store grønkålsblade

2 fed hvidløg

3 spsk. god olivenolie

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld bredbladet persille

50 gram mandler

Rigeligt med friskrevet parmesan i god kvalitet

Salt og friskkværnet peber

Annonce

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand over og læg den friske pasta i det letsaltede og spilkogende vand. Lad det koge i tre minutter, eller til pastaen er kogt al dente. Hæld vandet fra og stil pastaen til side.

Skyl og rib grønkålen. Skær den i mindre stykker. Pil hvidløgsfed og skær dem i små stykker. Pluk persillen og basilikumbladene fra stilkene og hak dem groft.

Rist mandlerne på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. De skal være lysebrune indeni, før de er tilstrækkeligt ristede. Køl dem af og hak dem groft.

Varm olivenolie op i en wokgryde og steg grønkålen sammen med hvidløg ved høj varme, imens der røres rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt den kogte pasta og eventuelt lidt mere olivenolie og vend det sammen i wokken. Lad det stege yderligere i et minut.

Server retten i den rygende varme wok. Drys med krydderurter, friskrevet parmesan og ristede, hakkede mandler.

En tomatsalat er god som tilbehør, da den frisker retten lidt op med syren og sødmen i de solmodne tomater.

Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Mistænkelig lugt lukker kirke: 'Det er et utroligt ubehageligt rum at være i, og man kan smage et eller andet'

Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Hedensted

Mysterium om cykelbjerg opklaret: Derfor lå stor bunke cykler i skovkanten ved rasteplads

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Livsstil

Shopping: Få styr på vasketøjet og rodet på efterskoleværelset

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce