Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Omelet med ramsløg

Foto: Helle Troelsen

Det er højtid for ramsløg. De pibler op i skovbunden og frister med at blive plukket til at spise. Snart dufter der af løg, især når de begynder at blomstre.

Ramsløg breder sig og vil hurtigt danne et bunddækkende tæppe, hvis man fristes til at plante dem i haven. Jeg lod mig for nogle år siden friste, og nu dækker de det meste af et bed. Jeg har været ude at plukke en stor buket til en omelet.

Man kan putte alt muligt spiseligt i en omelet, også ukrudt. Brændenælder og skvalderkål er ikke store nok til at bruge som ingrediens i denne omelet, så jeg må ”nøjes” med spinat. Men så har jeg til gengæld sået karse i æggeskaller, der spises som frisk drys på omeletten.

Det er en variant, der vil være passende at servere til en påskebrunch. Æg er der rigeligt af, for jeg har pustet en masse af de fine blå-skallede æg fri for hvider og blommer, og har brugt de tomme æggeskaller til påskedekorationer.

Jeg har tilberedt omeletterne som portionsanretninger i små pander. Det ser fint ud at servere omeletten heri, men man kan også sagtens tilberede den i en stor pande, blot den kan tåle at komme i ovnen.

Annonce

Til fire personer

8 æg

1 dl fløde

75 gram revet fast ost, for eksempel parmesan eller Vesterhavsost

15 blade ramsløg

150 gram frisk spinat

2 spsk. olivenolie til stegning

Salt

Peber

Tilbehør:

Tomater i skiver

Avocadoer i skiver

Frisk ramsløg

Karse

Ristet rugbrød

Annonce

Sådan gør du

Æg og fløde piskes sammen. Osten rives fint. Spinat og ramsløg skylles og hakkes groft.

Olivenolie varmes op på en pande, hvor spinaten steges, til den falder sammen.

Bland ost og ramsløg i æggemassen, krydr med salt og peber og hæld den på panden. Lad den stege, til den bliver gylden og fast i bunden. Den er stadig rå i midten.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Bag omeletten færdig i ovnen, til den er fast og begynder at tage lidt farve. Stik med en gaffel i den og se, om der hænger noget ved. Gør der ikke det, så er den færdig.

Skær rugbrødsskiver i trekanter, dryp med olivenolie og drys med flagesalt, og bag dem i ovnen sammen med omeletten. De er færdige på samme tid.

Skær tomater og avocadoer i skiver og server dem som tilbehør til omeletten. Pynt med frisk ramsløg.

Annonce

Karse i skaller

Jeg har sået karse i æggeskaller på en tot vat. Man kan også købe en bakke spiret karse fra supermarkedet og klippe stykker af den og arrangere det i æggeskaller.

Det er fint at lægge skaller med karse i en rede af hø stoppet ned i en lille rødlerspotte. Jeg har brugt afklip af prydgræsser og brugt de visne aks, der er meget dekorative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce